02 / 05 / 2024

Adana restorasyon

Adana restorasyon

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kayalıbağ Mahallesi’nde 9’u tescilli, toplam 31 binanın aslına uygun şekilde restore edilmesi ve antik kalenin turizme kazandırılması adına proje hazırladı. 

Adana'da restorasyon çalışmaları için 1 yılda 85 milyon TL yatırım yapıldı!

Adana İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yapımı devam eden kent müzesinin ve tarihi ören yerlerinin restorasyon çalışmaları için son bir yılda 85 milyon TL yatırım yapıldığını ifade edildi.

Adana Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor!

Adana'da, 1700'lü yıllarda inşa edilen ve "İpek Yolu'nun İzinden" projesi kapsamında turizme kazandırılması planlanan Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor.

Mersin'de 5.5 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralık okul!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Mersin Akdeniz ilçesinde bulunan kargir ortaokulu 25 yıllığına restorasyon veya Onarım karşılığı kiraya veriyor. İhalesi 5 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek.

Adana Seyhan'daki Nuri Has Pasajı restore edilecek!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tarihi Nuri Has Pasajı’nın tekrar Adana’ya kazandırılması için mülk sahibi Özilhan ve Has aileleri ile İstanbul’da bir araya geldi. Karalar, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının her iki aile ve belediye işbirliği ile yapılması mutabakatına vardı.

Adana Kazancılar Çarşısı'ndaki restorasyon yarım kaldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan düzenleme çalışmaları yarım kaldı. Bir dönem Adana’nın cazibe merkezi konumundaki bölgedeki esnaf kan ağlıyor

Adana Seyhan'ın çehresi tamamen değişiyor!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehir meydanı, kentsel dönüşüm ve restorasyon projeleriyle Seyhan'ın çehresini tepeden tırnağa değiştireceklerini söyledi.

Mersin Üç Ocak Ortaokulu restorasyon karşılığında kiralanacak!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, Mersin Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi'nde yer alan Mersin Üç Ocak Ortaokulu, restorasyon karşılığında 30 yıllığına kiralanması işi 4 milyon 502 bin 714 TL bedelle ihaleye çıkarıldı...

Adana Şar Antik Kenti ziyaretçilerini bekliyor!

Adana'da ''Kilikya Komanası'' diye anılan Şar Antik Kenti'ndeki restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, antik kent ziyaretçilerini beklemeye başladı.

Adana'da restorasyon çalışmaları için 1 yılda 85 milyon TL yatırım yapıldı!

Adana İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre yapımı devam eden kent müzesinin ve tarihi ören yerlerinin restorasyon çalışmaları için son bir yılda 85 milyon TL yatırım yapıldığını ifade edildi.

Mersin'de vakıflardan 4.5 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralık kargir okul!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Mersin Akdeniz Mahallesi 'nde yer alan kargir okulu 30 yıllığına restorasyon karşılığı kiraya verilmesi için 25 Eylül 2014 tarihinde ihale yapacak.

Mersin'de vakıflardan 4.5 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralık okul!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü; restorasyon karşılığı 30 yıllığına Mersin'in Akdeniz ilçesindeki kargir ortaokulu açık teklif ile 25 Eylül 2014 tarihinde saat 14.00'te ihaleye çıkarıyor.

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden restorasyon karşılığı kiralama işi!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü Mersin Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi 'nde restorasyon karşılığı kiralama işi ihale edecek. İhale 17 Şubat 2014 tarihinde saat 14:00 'de Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilecek...

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden restorasyon karşılığı kiralama işi!

Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğü Mersin Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi 'nde restorasyon karşılığı kiralama işi ihale edecek. İhale 26 Kasım 2013 tarihinde saat 14:00 'te gerçekleştirilecek...

Adana'daki tarihi Sis Köprüsü restore ediliyor!

Adana'nın Kozan ilçesinde Kilgen Çayı üzerinde bulunan Roma döneminden kalma tarihi Sis Köprüsü'nde restorasyon çalışması başladı. Atatürk Parkı üzerinde bulunan köprünün restorasyonu 6 ay içerisinde tamamlanacak...

Adana restorasyon Haberi

Adana restorasyon

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kayalıbağ Mahallesi’nde 9’u tescilli olan topkamda 31 binanın aslına uygun şekilde restore edilmesi ve antik kalenin turizme kazandırılması için yeni bir proje hayata geçirecek.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları kapsamında çalışma yürütülen Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı yöneticileri, Kayalıbağ Mahallesi’nde 26009 sokağı içine alan 2 bin 200 metrekarelik alanda uygulanmak üzere Kayalıbağ Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi’ni tasarladı. 

Projede, Adana Atatürk Müzesi’nden Avukat Turan Arın Sokağı’na kadar uzanan 26009 Sokaktaki 9 adet tescilli kültür varlığı konak ile 22 adet tarihi yapının restorasyonu gerçekleştirilecek. 

Toplam 31 binanın cephe ve çatı sağlıklaştırmasının yanı sıra antik kale kalıntısının korunup, tescilli yapıların çevresinde meydan düzenlemesiyle bu bölgenin turizm değerinin arttırılması...