07 / 05 / 2024

Adana şantiye denetim

Adana şantiye denetim

Adana İl Teftiş Kurulu Müfettişi Mülkicihan Arşları, Adana'da iş kazalarının önlenmesine amacıyla inşaat sektörüne yönelik yoğunlaştırılmış denetimlerde geçen ay 103 iş yerinden 97'sinin kapatıldığını bildirdi.

İnşaat Mühendisleri Odası: Yapı denetim mühendisleri kamu görevlisi sayılsın!

TMMOB İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, yapı denetim mühendislerinin yaşadığı şiddet olaylarının arttığını dile getirerek, şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten mühendislerin kamu görevlisi niteliğinde sayılması gerektiğini söyledi.

Kurallara uymayan yapı denetim firmalarına 38 milyon TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20 bin 822 büro, 60 bin 949 şantiye denetimi yaptı. Denetim sonucunda kurallara uymadıkları saptanan firmalara 38 milyon TL ceza verildi.

Adana Büyükşehir'den 19.2 milyon TL'ye inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi, 2 adet şantiye alanını 19 milyon 268 bin 644 TL'ye kapalı teklif usulü ile kiraya verecek.

Adana’da 3 köprü için şantiye kuruldu!

Adana’da Cevat Yurdagül Bulvarını Yüreğir’e bağlayan köprü, Koza Bulvarını Seyhan’a bağlayan köprü, Misis Köprüsünün aşağısına olmak üzere üç farklı köprünün inşaatı için şantiye kuruldu.

Yapı denetim sistemine ilişkin 4 sorun TBMM'de!

Yapı denetim sisteminde denetim firmasının müteahhitlerce belirlenebilmesi meclis gündemine taşındı. CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yapı denetim firmalarına 5 milyon lirayı aşkın ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu yıl yapı denetim firmaları sorumluluğundaki 7 bin 134 şantiye ve bin 677 büronun denetimi gerçekleştirildi. 

Yalova'da 202 şantiye denetlendi!

Kalite hedefleri kapsamında 2016 yılında 200 şantiye denetimi hedefiyle çalışmalara başlayan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, 172 şantiye, 30 büro olmak üzere 202 denetim gerçekleştirdiler.

Adana'da kaldırıma şantiye alanı kuruldu!

Adana'da Prof. Dr. Nusret Fişek Caddesi üzerinde yürütülen inşaat çalışması kaldırıma taştı. Silobas, konteynır ve trafoyla kaldırım kapatılınca yayalar yola düştü

Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları Paneli Adana'da gerçekleşti!

Yapı denetimi uygulamaları masaya yatırıldı TMMOB İnşaat Mühendisleri Adana Şubesi ile Yapı Denetim Kuruluşları Birliği (YDKB) tarafından düzenlenen "Yapı Denetimi Uygulama ve Sorunları" paneli gerçekleşti..

Kayseri'de 254 şantiye denetlendi!

2014'te Kayseri'de 254 şantiye denetlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Denetim Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde 254 şantiye, 75 büro denetimi yapıldığı bildirildi.

Kayseri'de 2014'te 254 şantiye denetlendi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Denetim Şube Müdürlüğü tarafından 2014 yılı içerisinde 254 şantiye, 75 büro denetimi yapıldığı bildirildi...

Ankara yapı denetim firmalarının şantiyeleri denetlendi!

ÇEVRE ve Şehiıcilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Ankara'da yapı denetim firmalarının şantiyesinde denetim gerçekleştirdi. Ankara ve ilçelerinde son 2 ay içerisinde yapılan 708 şantiye denetlendi...

Yapı denetim firmalarına sıkı takip!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, bu yıl içerisinde yapı denetim kuruluşlarına 2 bin 796 şantiye denetimi ve bin 155 adet büro denetimi yapıldığını, 10 laboratuvarın kapatıldığını açıkladı.

Adana şantiye denetim Haberi

Adana şantiye denetim

Adana İl Teftiş Kurulu Müfettişi Mülkicihan Arslan, Adana'da iş kazalarının önlenmesine amacıyla inşaat sektörüne yönelik yoğunlaştırılmış denetimlerde geçen ay 103 iş yerinden 97'sinin kapatıldığını bildirdi. 

Arslan, yapı iş yerlerinin tehlikeli sınıf arasında yer aldığını belirtti. 


Türkiye genelinde kazalarının yüzde 11 'inin inşaat yapı sektöründe meydana geldiğini söyleyen Arslan, "Bunların yüzde 5'i ölümle sonuçlanıyor. Ölümlü iş kazalarının yüzde 33'ü yapı sektöründe yaşanıyor. Sebepleri ise, geçici iş olması, zamanın kısıtlı olması ve eğitim düzeyinin düşük olmasıdır. İşveren ile işçi arasındaki koordinasyon da çok az. Bu sebeplerden dolayı tehlike çok büyük boyutlara ulaşıyor" dedi. 

Adana'da geçen ay 15 kişiden oluşan heyetin inşaat sektörüne yönelik denetim gerçekleştirdiğine dikkat çeken Arslan "Uzmanlarımız, toplam 103 işyerine gitti. 


Bunların 97'si kapatıldı. 6 tanesi ise noksan çıktı" dedi. İş kazalarının yüzde...