29 / 07 / 2024

Adana Şar restorasyon çalışmaları

Adana Şar restorasyon çalışmaları

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Şar'daki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacağını söyledi. Ergü, beraberindeki ekiple birlikte Şar Ören Yeri'nde incelemelerde bulundu.

Kapalıçarşı, İstanbul depremine hazırlanıyor! Zemin sıvılaşmasına müdahale edildi: Restorasyon bu yıl bitecek! 

Kapalıçarşı'da yaklaşık üç senedir süren restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Kapalıçarşı, deprem riskine karşı da güçlendiriliyor. 

Serenay Sarıkaya Adana’da çiftlik evi arıyor!

Yeni dizisi Şahmeran'ın çekimleri için Adana'ya giden güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, Adana'da çiftlik evi arıyor...

Kapalıçarşı'daki restorasyon Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul'un simge yapılarından biri olan Kapalıçarşı'da geçtiğimiz sene başlayan restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, “Kapalıçarşı'da haziran ayında çalışmalar bitmiş olacak” diye konuştu.

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arıboğa Restorasyon Mimarlık Proje Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Arıboğa ve HB Restorasyon İnşaat Taahhüt Turizm ve Ticaret Limited Şirketi ortaklığında kuruldu.

Manisa'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları başladı!

Manisa Kula'daki Tarihi Kula Çarşısı'nın restorasyon çalışmalarının başladığı belirtildi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, restorasyonun 10 ayda tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Adana Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı talebi!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer,tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadelede alışverişe kapatılan Adana’daki Mısır Çarşısı esnafına kira yardımı yapılmasını talep etti.

Adana Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor!

Adana'da, 1700'lü yıllarda inşa edilen ve "İpek Yolu'nun İzinden" projesi kapsamında turizme kazandırılması planlanan Kurtkulağı Kervansarayı'nda restorasyon başlıyor.

Mardin'deki tarihi çarşılarda restorasyon çalışmaları başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi çarşıların tekrar canlandırılması amacıyla yaptığı restorasyon, yapım, onarım ve yenileme çalışmalarına tekrar başladı.

Van Peynirciler Çarşısı'nda dükkanlar hazır!

Restorasyon çalışmaları tamamlanan, muhteşem bir görünüm kazanan Tarihi Peynirciler Çarşısı esnafları yeni yerlerine taşınarak açılışa hazırlanıyor. 

Osmangazi Tahtakale Çarşısı yeniden ayağa kalktı!

Bursa’nın tarihi çarşıları arasında yer alan Tahtakale Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla eski hüviyetini yeniden kazandı. 

Poyraz Restorasyon Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Poyraz Restorasyon Mimarlık Mühendislik ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 20 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta Yaşar Seferoğlu tarafından kuruldu. 

Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı!

İstanbul’un çekim noktalarından olan Kapalıçarşı, Ocak 2017’den bu yana büyük bir restorasyon sürecinden geçiyor. Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı.

Sakarya Tarihi Uzunçarşı açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Uzunçarşı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Adana Şar restorasyon çalışmaları Haberi

Adana Şar restorasyon çalışmaları

Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Şar'daki tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılacağını söyledi. 


Belediye Başkanı Remzi Ergü, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ve beraberindeki ekiple birlikte Kayseri il sınırına birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Şar Ören Yeri'nde incelemelerde bulundu. Heyet, Hitit, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserlerin yanı sıra Tufanbeyli Belediyesi'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle yapılan kilitli parke taşı döşeme ve çevre düzenleme çalışmalarını da yerinde inceledi.


Buradaki tarihi eserleri gün yüzüne çıkararak turizme kazandıracaklarını belirten Belediye Başkanı Remzi Ergü, "İl Kültür ve Turizm Müdürümüze ilçemize kadar gelip yerinde inceleme yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün Şar'da bir şeyler yapılıyorsa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün bunlarda katkısı çok büyüktür. Allah'ın izniyle bu dönem yapılacak olan çalışmalar sonucunda...