02 / 05 / 2024

adana stadyumu ne zaman tamamlanacak

adana stadyumu ne zaman tamamlanacak

Adana'nın yeni stadyumunun temeli için gün sayılıyor. Geçmişten günümüze yetenekli sporcular yetiştiren, Milli Takımlara teknik adamlar çıkaran Adana, futbolda kariyer yapmış kişilerin yetiştiği bir bölge olarak ön plana çıkıyor.

Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine millet bahçesi mi yapılacak?

Adana şehir merkezinde konumlanan ve 1938'de hizmete alınan stadyum 5 Ocak Stadyumu'nun yerine AVM inşa edilmesi veya çok katlı yapılaşmalar için uygun hale getirilmesi tartışmalara neden oldu. Bu alanda AVM yapılması ve alanın yapılaşmaya açılması engellendi. Peki stadyumun yerine ne yapılacak?

Adana 5 Ocak Stadyumu yıkım ihalesi 23 Haziran'da!

Adana Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Adana 5 Ocak Stadyumu'nu hurda karşılığı yıktıracak. Yıkım ihalesi 23 Haziran'da yapılacak. 

Adana Yüreğir'deki atıl araziler ne olacak?

Adana Yüreğir Devlet Hastanesi'nin yanındaki büyük boş arazi güvenlik ve pislik tehdidi oluşturuyor. Peki bu arazi ne olacak?

Mersin-Adana tren hattı ne zaman açılacak?

Mersin-Adana tren hattının ne zaman açılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sıdalı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana Reşatbey'deki eski stadyumun yerine ne yapılacak?

Adana 5 Ocak Stadı yeni yerine taşındı. Her ne kadar yeri ile tartışmalar olsa da dönemin Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis’inin, bu yerin imar düzenlemesini yaparak Spor İl Müdürlüğü’ne devretmesi önemliydi. Peki Reşatbey'deki eski stadyumun yeri ne olacak?

Adana Stadyumu açıldı!

78 bin metrekare açık, 60 bin metrekare kapalı alana sahip olan Adana Stadyumu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Yeni Adana Stadyumu inşaatı tamamlanıyor!

2014'te yapımına başlanan UEFA standartlarındaki 33 bin kişilik Yeni Adana Stadyumu'nda koltuk montajı ve hibrit çim serimi tamamlandı.

Adana-Mersin arası banliyö tren hattı ne zaman açılacak?

Adana-Mersin arası banliyö tren hattının pandemi sürecinde kapalı olması ve hattın ne zaman açılacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhaoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Adana Sarıçam kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Adana Sarıçam kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Adana Sarıçam kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Adana'daki ikinci etap raylı sistem güzergahı ne zaman tamamlanacak?

Adana ilindeki ikinci etap raylı sistem güzergahının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni Adana Stadyumu 2020'de açılacak!

Adanalı sporseverlerin büyük bir heyecanla beklediği Yeni Adana Stadyumu'nda sona gelindi. Stadın son ihalesinin gerçekleştiği ve 2020 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılması planlanıyor.

Yeni Adana Stadı ne zaman açılacak?

Yeni Adana Stadının faaliyete gireceği tarihi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kocuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana Sarıçam TOKİ 2019 kura çekimi ne zaman?

Adana Sarıçam TOKİ 2019 kura çekimi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 2 bin 135 adet konut bulunuyor.

adana stadyumu ne zaman tamamlanacak Haberi

adana stadyumu ne zaman tamamlanacak


Hafriyat işlemlerine mayıs ayında taşlanan Adana'nın yeni stadyumunun temeli için gün sayılıyor. 

Geçmişten günümüze yetenekli sporcular yetiştiren, Milli Takımlara teknik adamlar çıkaran Adana, futbolda kariyer yapmış kişilerin yetiştiği bir bölge olarak ön plana çıkıyor. Dönem dönem Süper Ligde, halihazırda PTT 1. Ligde mücadele eden Adana Demirspor ve Adaııaspor gibi profesyonel futbol takımlarını barındıran kentte, iki takım arasında tatlı bir rekabet de bulunuyor. Birbirleriyle yaptıkları "yerel derbi" özelliği taşıyan karşılaşmaları büyük ili gören iki takım da maçlarını 16 bin kişilik 5 Ocak Fatih Terim Stadyumunda oynuyor. TOKİ tarafından proje çalışmalarına geçen yıl başlanan 33 bin kişilik yeni stadın hafriyat işlemleri bitti. Temel demir donatı ve koruma betonu çalışmaları süren yeni stadın önümüzdeki günlerde temelinin atılması bekleniyor. 

UEFA kriterlerine uygun yapılacak yeni stadyumda,...