29 / 04 / 2024

Adana'daki ikinci etap raylı sistem güzergahı ne zaman tamamlanacak?

Adana'daki ikinci etap raylı sistem güzergahı ne zaman tamamlanacak?

Adana ilindeki ikinci etap raylı sistem güzergahının ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti  Adana  Milletvekili İsmail Koncuk, Adana ilindeki ikinci etap raylı sistem güzergahının ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Koncuk, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Koncuk, ''2011 yılı seçimlerinden önce ilimizi ziyaret eden dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın yaptığı konuşmada Adanalı hemşerilerimize 2. Etabı olan Akıncılar-Çukurova Üniversitesi hattının başlanacağının sözünü vermiştir. Bu konu ile ilgili Bakanlığınıza soru önergeleri vermeme rağmen cevap olarak terminler verilmiş olsa da 9 yıl geçmesine rağmen bir ilerleme kaydedilememiştir. 

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soruları:
1. İçinden çıkılması güç hale gelen ve Adana'nın trafik sorununun çözümlenmesinde öncü rol oynayacak Adana Metrosunu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınızca devralınması ile ilgili herhangi bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz? 
2. Akıncılar-Çukurova Üniversitesi ve Sarıçam'daki yeni stadyumu kapsayan ikinci etap raylı sistem güzergâhı ne zaman tamamlanacaktır, tarih verir misiniz? 


Geri Dön