06 / 05 / 2024

Menderes Türel: Raylı sistem Varsak'a bağlanacak!

Menderes Türel: Raylı sistem Varsak'a bağlanacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel raylı sistem güzergahının genişletileceğini söylerken, sisteme önümüzdeki süreçte, Aksu' nun yanı sıra, Varsak' ın da dahil edileceğini açıkladı...



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel raylı sistem güzergahının genişletileceğini, sisteme önümüzdeki süreçte, Aksu'nun yanı sıra, Varsak'm da dahil edileceğini açıkladı. Varsak'taki eski belediye hizmet binasının önünden Sakarya Bulvan'na, oradan da şehirlerarası otobüs terminaline uzanan yeni bir hat yapacaklarını açıklayan Türel, "Orada bu hat mevcut raylı sisteme bağlanacak. Bu hat Akdeniz Üniversitesi'ne, oradan da Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne uzanacak. 


Nostaljik tramvay hattını da Eğitim Araştırma Hastanesi'ne uzanan hata bağlayacağız. Aksu'ya bağlanan hat havalimanı bağlantılı olacak. Böylece Varsak'tan raylı sisteme binen ister Işıklarda, isterse Aksu'da, isterse de havalimanında inebilecek" diye konuştu. 


Batı Çevre Yolu Kepez'i Başkan Hakan Tütüncü ile kanatlandırıp uçuracaklarını belirten Türel, Konyaaltı'nda Batı Çevre Yolu'nun geçmişte CHP'liler arasında imar mevzuatı ve emsal kavgaları nedeniyle açılamadığını söyledi. Yolun geçeceği bölgenin imara açılmasıyla ilgili kendisini eleştirenlere tepki gösteren Türel, imarla ilgili çalışmaların Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'de olduğu dönemde başlatıldığını söyledi. Bu bölgeyle ilgili Toprak Koruma Kurulu'ndan "kamu yararı" kararının CHP döneminde alındığını söyleyen Türel, "Bu imar planı cinayettir diyenlere soruyorum. Kaç iane ağaç diktiniz. Ben belediye başkanlığımın ilk 5 yıllık döneminde 1 milyon ağaç diktim. Şimdiki hedefim 10 milyon. Kıskananlar çatlasın" dedi.


Milliyet Akdeniz


Geri Dön