02 / 05 / 2024

Adana tarihi konak

Adana tarihi konak

Adana'da geçmişte Düyun-u Umumiye İdaresi binası olarak kullanılan konak, Adana Halk Kültürü Evi'ne dönüştürülecek. ATO tarafından sahiplerinden satın alınıp restore edilen konak, Çukurova Üniversitesine tahsis edilecek

Yeşilçam'ın ünlü konağı müze oluyor!

Kibar Feyzo gibi Yeşilçam'ın birçok filmine sahipliği yapan Hatay'daki tarihi konak için karar verildi. Konak restore edilerek sinema müzesine çevrilecek. 

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi!

Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi ve proje detayları...

Side’de 50 yıllık kaçak yapılara savaş açıldı! 60 tarihi konak yapıldı!

Manavgat Belediye Başkanı CHP’li Şükrü Sözen 2017'de alınan kararla 50 yıllık kaçak yapılaşmaya karşı savaş açtı. Bugün de yıkımı süren kaçak yapıların yerine 60’ı aşkın tarihi konak kazandırıldı.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Rize'de tarihi konak paylaşılamıyor! 120 varisi var!

Rize Çamlıhemşin'de, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri birbirine düşürdü. 

İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi binaları tarihi çarşıya taşınsın önerisi!

EİB Koordinatör Başkanı Eskinazi, 30 Ekim'deki depremde hasar gören ve tahliye edilen İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyesi hizmet binalarının tarihi Kemeraltı Çarşısı’na taşınması yönünde öneride bulundu.  

TOKİ Adana Buruk orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Adana Buruk orta gelir grubu projesinde yer alan 21 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

Elazığ’daki depremde ayakta kalan 700 yıllık tarihi konak!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok bina hasar aldı. Deprem sonrası Elazığ Altunkuşak köyündeki 700 yıllık Beyoğlu Konağında bir çizik bile olmadı...

Adana Döşeme'deki tarihi ev göçüyor!

Adana Döşeme Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halil Tunçsoy, “Tarihi mahallemizin mozaikleri tek tek yok oluyor” dedi.

Muratpaşa'daki tarihi konağa şeritli önlem!

Anlatya'nın Muratpaşa ilçesi Balbey Mahallesi’nde bulunan tarihi konak geçtiğimiz yıllarda yanmıştı. Tescilli olduğu için kalıntılarına kimsenin dokunmadığı binaya şeritli önlem alındı.

Midyat'ta tarihi ev ve konaklar kafelere dönüştü!

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan tarihi konak ve binalar yerli ve yabancı turistlerin ilgisi nedeniyle kafe ve restoranlara dönüştü.

Adana tarihi konak Haberi

Adana tarihi konak


İtilaf devletlerinin, Osmanlı İmparatorluğu'nun dış borçlarını denetlemek ve alacaklarını tahsis etmek amacıyla kurduğu Düyun-u Umumiye İdaresinin faaliyet gösterdiği konakta kent kültürü yaşatılacak.


Merkez Seyhan ilçesi Türkocağı Mahallesi'ndeki Kısacıkzade Konağı, Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından 2005'te satın alınarak restore edildi. İmzalanacak protokolle Çukurova Üniversitesine (ÇÜ) tahsis edilecek konakta Adana'nın kültür varlıkları sergilenecek.


ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, AA muhabirine, kentin ekonomik göstergelerini yükseltme çabalarının yanı sıra sosyal ve kültürel değerlerinin tanıtımına da katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi.


ATO'nun, kuruluşundan bugüne 120 yıldır tarihi ve kültürel hizmetlere de imza attığına dikkati çeken Menevşe, şunları kaydetti:


"Bu kapsamda, kentin tarihi dokusunu korumak, yaşatmak ve turizm potansiyelinin artmasına katkı sunmak düşüncesiyle satın aldığımız Türkocağı Mahallesi'ndeki tarihi konağı restore ettirdik. Konağın, amacına uygun kullanılması için Çukurova Üniversitesine bedelsiz...