12 / 05 / 2024

adana tarihi sokak restorasyonu

adana tarihi sokak restorasyonu

Adana’nın tarihi kimliği öne çıkarılıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Adana’nın tarihi kimliğini öne çıkarmak için başlattığı Ali Münif Yeğenağa Sokak Sağlıklaştırması Projesi'nde önemli mesafe kat edildi....

TOKİ Adana Seyhan projesi 29 Aralık'ta ihaleye çıkıyor! Tam 580 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana projesi için yeni ihale tarihi açıklandı. Adana Seyhan TOKİ projesinin ihalesi 29 Aralık'ta yapılacak.

TOKİ'den Adanalı'lara büyük müjde! TOKİ'den Adana'ya 523 yeni konut geliyor!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana projesi için düğmeye bastı. İşte TOKİ Adana projesi detayları ve ihale tarihi...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 37.130 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'nın arsa payı karşılığı inşaat yapılandırmasına ilişkin ihale tarihi netleşti. İşte ihaleye ilişkin tüm detaylar...

Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi!

Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi haberimizde yer alıyor. İşte Adana Sarıçam TOKİ başvuru tarihi ve proje detayları...

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Adana'da konut satışlarında tarihi rekor!

Adana Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, geçen yıl, kredilerin sıfır konutlarda 0,64, ikinci el konutlarda 0,74'e düşmesiyle beraber satılan 33 bin 276 konutla, kentte tüm zamanların en fazla konut satışının gerçekleştirildiği belirtildi.

Beyoğlu Belediyesi Mis Sokak'taki Ferah Apartmanı’nı kiralayacak iddiası!

Beyoğlu’nun kafe, bar ve müzikli eğlence mekânlarıyla ünlü Mis Sokağı, Beyoğlu Belediyesi’nin dikkatinde. Beyoğlu Belediye yönetimi, Mis Sokak üzerinde yer alan, tarihi Ferah Apartmanı’nı (Martin Apartmanı) restore edip kiralamak için Meclis’ten yetki talep etti. 

Konya'da tarihi evler kentsel dönüşüm ile yaşatılıyor!

Tarihi Konya evleri, restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmalarıyla turizme kazandırılıyor.

TOKİ Adana Buruk orta gelir grubu son başvuru tarihi bugün!

TOKİ Adana Buruk orta gelir grubu projesinde yer alan 21 adet konut için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Kırklareli'nde tarihi fabrikanın çatısı ve duvarları çöktü!

Kırklareli Gazhane Sokak'taki kullanılmayan tarihi fabrikanın çatısı ve duvarları çöktü...

TOKİ Adana Buruk orta gelir başvuruları yarın sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Adana Sarıçam Buruk Mahallesi orta gelir grubu projesi için son başvuru tarihi yarın olarak belirlendi.

Park Adana AVM kapanıyor!

Adana'da 3 sene önce büyük umutlarla açılan Park Adana AVM 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle faaliyetlerine son verme kararı aldı.

Adana Döşeme'deki tarihi ev göçüyor!

Adana Döşeme Mahallesi Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Halil Tunçsoy, “Tarihi mahallemizin mozaikleri tek tek yok oluyor” dedi.

adana tarihi sokak restorasyonu Haberi

adana tarihi sokak restorasyonu


Ali Münif Yeğenağa Caddesi’ndeki projenin tamamlanması için sürdürülen çalışmaların tamamlandığı yerlerin özellikle gece görüntüsü adeta hayranlık uyandırıyor. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana’nın tarihi kimliğini öne çıkarmak için önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı. Dişçi Ethem Konağı, Şıh Cemil Nardalı Konağı gibi tarihi yapıların restorasyonunu tamamladıklarını, Şakirpaşa Konağı ile çalışmaların da başladığını hatırlatan Zihni Aldırmaz, “Ali Münif Yeğenağa Sokak Sağlıklaştırması Projesinde de önemli bir noktaya geldik. Yapılan çalışmalar kendini göstermeye başladı. Burası Adana’nın turizm merkezi olacak. Toplu taşım araçlarının buraya girmesi önlenecek ve lastik tekerlekli tramvayla ring seferi yapılacak. Böylece caddede Büyük Saat gibi önemli tarihi yapılar ortaya çıkacak. Hem Adana tarihi turistik bir merkeze kavuşacak hem de esnafımızın işleri çok daha iyi olacak.” dedi.


Malatya...