05 / 05 / 2024

adana üniversite binaları

adana üniversite binaları

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında binaların deprem güvenliği konusunda protokol imzalandı.

Adana’da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

Adana’da 6 Şubat deprem felaketinde ağır hasar alan binaların yıkımı halen yapılmadı. Uzmanlar ağır hasarlı bu binalardan bazılarının her an yıkılabileceğini ifade ediyor.

Bakanlığa ait binaların tahsil edilemeyen kira gelirleri TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Bakanlığa ait binaların yenileme işlemlerine ve tahsil edilemeyen kira gelirlerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Adana Yüreğir'deki metruk binalar yıkıldı!

Adana Yüreğir Belediyesi, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çevreye ve vatandaşa rahatsızlık veren metruk binaları yıktı.

Adana'daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığı TBMM'de!

Adana'daki kamu binalarının depreme karşı dayanıklılığı ve deprem risk haritasının yenilenmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adana Tepebağ'da binalar restore edilecek!

Adana Valisi Süleyman Elban, Antik Tepebağ'ın ruhunun yüksek yeni binalarda olmadığını, şehrin yeniden konumlandırılması gerektiğini söyledi. Elban, Tepebağ'da "Bir plana ve bir felsefeye uygun restore edilmesi ve cephe iyileştirilmesi yapılması gerekiyor" dedi.

Adana'da depreme karşı kamu binalarında alınan önlemler mecliste!

Adana ilinde yaşanacak olası bir depreme karşı kamu binalarında alınan önlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İÜ Avcılar Veterinerlik fakültesi binası yıkılıp yeniden yapılacak!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, depremde hasar gören üniversite binalar ve alınan tedbirlere ilişkin açıklamalar yaptı. İşte Aydın'ın o açıklamaları...

Adana Çukurova'da yüksek katlı binalar dikkat çekiyor!

Adana Çukurova gelişimini devam ettiriyor. Yine Adana olarak adlandırılan bölgede yüksek katlı yapılar dikkat çekiyor.

Adana'da teknolojik binaların yapımı hızlanacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin insanların yaşadığı binaların ve şehirlerde de kullanılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Kozan'da tehlikeli metruk binalar yıkılıyor!

Adana'nın Kozan ilçesinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaların yıkımına başlandı.

Fenerbahçe Üniversitesi eğitime hazır!

Fenerbahçe Spor Kulübü ve Fenerbahçe Üniversitesi’nden, beraberinde akademik kadro ve teknik ekipten meydana gelen bir grup heyet Selimpaşa’daki üniversite binalarında incelemeler yaptı.

Maltepe Kenan Evren Kışlası, Marmara Üniversitesi'nin oldu!

Yaklaşık 2.5 milyon metrekare büyüklüğe sahip olan Maltepe Kenan Evren Kışlası, Marmara Üniversitesi'nin oldu. Kışladaki yeni üniversite binaları TOKİ inşa edecek.

Adana Seyhan'da kamulaştırılan binalar yıkılıyor!

Adana Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yatırım ve projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Karalar, kamulaştırılan binaların yıkımları tamamlandığını söyledi.

adana üniversite binaları Haberi

adana üniversite binaları

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında binaların deprem güvenliği konusunda protokol imzalandı. Protokole göre: Adana'daki eğitim binalarının ve eklentilerinin depreme karşı dayanıklılığı belirlenecek, gerekli görülürse güçlendirilecek. Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı'nda gerçekleştirilen protokol törenine Çukurova Üniversitesi adına Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, inşaat Mühendisliği Bolum Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay ve Prof. Dr. Kamil Tanrıkulu katıldı. Protokolü Dekan Prof. Dr. Mesut Başıbüyük ile Milli Eğitim Bakanlığı inşaat Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman imzaladı. Yapılacak çalışma hakkında bilgi veren inşaat Bolumu Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay Türkiye'den sadece üniversite ile protokol imzalandığını bunlardan birinin de Çukurova Üniversitesi olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Protokol konusu olan...