28 / 09 / 2024

adana üniversitesi

adana üniversitesi

Adana'da ilk vakıf üniversitesi kuruluyor. Adana'da kurulacak olan üniversitenin adı Kanuni Üniversite'si olacak...

Adana'da 6'dan büyük deprem olur mu? Prof. Dr. Şerif Barış'tan son dakika açıklaması geldi!

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Adana'ya ilişkin çok sayıda deprem sorusunu yanıtladı ve büyük deprem olma olasılığına ilişkin konuştu. İşte Barış'ın o açıklamaları...

Adana Metrosu Çukurova Üniversitesi'ne uzatılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Metrosu’nun ikinci etap hattının tamamlanması için gereken köprü projelerini uygulamaya koyduklarını açıkladı. Sözlü, hafif raylı sistem hattının Çukurova Üniversitesi'ne kadar uzatılacağını söyledi.

Adana ÇİSAM'a yeni bina müjdesi!

Adana Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇİSAM) bu yıl yeni binasına kavuşacak.

Adana'ya 3 köprü yapılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın geleceğine yön verecek projeleri hayata geçirirken Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden teknik danışmanlık desteği sağladı.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi inşaatı sürüyor!

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ), yapımı devam eden ana yerleşke inşaatında “Temelden Engelsiz Üniversite” bilinci ile binalarını yükseltmeyi sürdürüyor.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin yeni kampüsünde son durum!

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (Adana BTÜ) Vekil Rektör Prof. Dr. Aykut Gül, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ile birlikte yerleşke alanını ziyaret ederek, devam eden inşaatlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Adana-Gaziantep hızlı tren ihalesi ne zaman yapılacak?

Adana Valisi Mustafa Büyük, Çukurova Üniversitesi Ramazanoğlu Konağı Kültür Merkezi'nde 'Adana'nın Geleceği' konulu konferans verdi.

Adana BTÜ kampus inşaatı hızla devam ediyor!

Geçici 3 binada faaliyet gösteren Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin (Adana BTÜ) kampus inşaatı, proje, ihale ve ruhsat işlemlerinin kısa sürede bitmesiyle başladı.

Çukurova Üniversitesi 57. Alay Camii inşaatında son durum!

Adana Valisi Mustafa Büyük Çukurova Üniversitesi 57. Alay Camii inşaatı alanını ziyaret ederek, çalışmalar hakkında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve yetkililerden bilgi aldı.

Adana'da eğitim binaları depreme karşı güçlendirilecek!

Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Adana'daki eğitim binalarının ve eklentilerinin depreme karşı dayanıklılığının tespit edilmesi ve gerekli görülürse güçlendirilmesi konusunda protokol imzaladı.

Çukurova Üniversitesi Çevre ve Ulaşım Çalıştayı düzenleyecek!

Adana'daki Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Peyzaj Mimarlığı Bölümü, TÜBİTAK'ın da desteğiyle, 13- 14 Mayıs tarihlerinde uluslararası katılımlı "Çevre ve Ulaşım Çalıştayı" düzenleyecek.

Adana'nın 50 yıllık tesis ihtiyacı karşılandı!

Adana'nın 50 yıllık tesis ihtiyacı karşılandı. Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Sarıçam İlçesi, Çukurova Üniversitesi Balcalı mevkiinde yapımı süren yeni statta incelemelerde bulundu.

Bölgenin tek sportif tırmanma duvarı Çukurova Üniversitesi’nde!

Çukurova Üniversitesi'nde, birçok üniversitede olmayan uluslararası standartlara sahip bir tırmanma duvarı bulunuyor. Adana'da çok bilinmese de, bu devasa duvar, kaya tırmanışı yapmak isteyenler için bulunmaz bir fırsat sunuyor...

adana üniversitesi Haberi

adana üniversitesi


Beş yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı Meclis Genel Kurulu'unda kabul edildi. Yeni açılacak üniversitelerle birlikte Türkiye'de toplam 176 üniversite...