05 / 05 / 2024

adana valisi imar konferansı

adana valisi imar konferansı

Vali Hüseyin Avni Coş, 'Adana'nın imar Sorunları Üzerine Tespitler, Düşünceler, Öneriler' başlıklı konferans verdi. Çokça Kamu kurumu temsilcisinin ve meslek örgütü yöneticisinin katıldığı konferansta, kentin imar sorunları ele alındı..

Adana'da 1589 deprem konutu şubat sonuna kadar teslim edilecek

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen şehirde 1589 deprem konutunun tesliminin şubat ayı sonuna kadar gerçekleştirileceğini açıkladı.

Adanalı depremzedeler için ilk aşamada 2 bin 200 konut geliyor!

Adana Valisi Süleyman Elban, 6 Şubat depreminden etkilenen kentin depremzedeler için 2 bin 200 konut yapmayı planladığını söyledi. 

Adana'nın imar sorunları çözülüyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi şehrin imar sorunları çözmek için toplantılarına devam ediyor. 

Adana'daki imar ve altyapı çalışmaları konut talebini artırdı!

"Adana Gayrimenkul Sektörü" başlıklı araştırmasına göre Adana'daki yapılaşma Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde yoğunlaşıyor. 

Adana Tepebağ'da binalar restore edilecek!

Adana Valisi Süleyman Elban, Antik Tepebağ'ın ruhunun yüksek yeni binalarda olmadığını, şehrin yeniden konumlandırılması gerektiğini söyledi. Elban, Tepebağ'da "Bir plana ve bir felsefeye uygun restore edilmesi ve cephe iyileştirilmesi yapılması gerekiyor" dedi.

Adana’da 459 projeden 128’i tamamlandı!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bölgede uygulanan 459 projeden 128'inin tamamlandığını açıkladı.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeni imar alanları açmadık!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Yeni imar yoğunlukları vermeden, yeni kooperatifler açmadan, rüşvet dağıtmadan seçime giden yegane belediye başkanıyım" diye açıklama yaptı. 

Adana'da teknolojik binaların yapımı hızlanacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, teknolojinin insanların yaşadığı binaların ve şehirlerde de kullanılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, arz talep sonucunda akıllı ve teknolojik binaların yapımı ve satışının büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Adana Tarıma Dayalı İhtisas OSB için planlama!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından düzenlenen toplantıda Karataş ilçesinde kurulması planlanan, ’Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin planlama süreci konuşuldu.

Adana'daki iki devlet hastanesinin inşaatı Ocak'ta başlayacak!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Seyhan ve Yüreğir devlet hastaneleri inşaatının Ocak'ta başlayacağını açıkladı. Vali Demirtaş, yeni sosyal tesislerinin geniş bir alana yayıldığını ifade etti.

Çukurova'da küçük sanayi siteleri taşınıyor!

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Çukurova, Seyhan, Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinin mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan Demirtaş, küçük sanayi sitelerinin taşınması için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Adana'da Kent Estetiği Şehrin Geleceği paneli düzenlendi!

“Kent Estetiği Kentin Geleceği” konulu panel, Adana Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere seçkin bir davetli grubunun katılımıyla inşaat sektörünün duayenlerini buluşturdu. 

adana valisi imar konferansı Haberi

adana valisi imar konferansı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, yasal olmasına rağmen tarım arazisine hastane kurulmasına karşı çıkanların, bu alanın bin misli büyüklüğündeki verimli tarım arazilerini rant uğruna imara açtıklarını belirtti. Adana'nın imar ve otopark sorunları yaşadığını söyleyen Coş, "Adana'da o kadar imar mevzuatı baypas edilmiş ki, kent imar planlarının kalbura çevrildiği, uygulanmadığı bir yer olmuş" dedi. 


Vali Coş, tarihi Ramazanoğlu Konağı'nda 'Adana'nın imar Sorunları Üzerine Tespitler, Düşünceler, Öneriler' başlıklı konferans verdi. Çok sayıda kamu kurumu temsilcisinin ve meslek örgütü yöneticisinin katıldığı konferansta, kentin imar sorunları ele alındı. 


Konferansta konuşan Vali Coş, imar konusunun, insanlığın var oluşundan itibaren ortaya çıkmış bir ihtiyaç olduğunu hatırlattı. 

Günümüzden yüzyıllar önce yapılan bazı binaların halen ayakta kaldığına vurgu yapan Coş, "O dönemin teknolojisi ile sınırlı imkanlarla yapılan binaların, bugünkünden çok...