29 / 04 / 2024

Adana'da 1589 deprem konutu şubat sonuna kadar teslim edilecek

Adana'da 1589 deprem konutu şubat sonuna kadar teslim edilecek

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden etkilenen şehirde 1589 deprem konutunun tesliminin şubat ayı sonuna kadar gerçekleştirileceğini açıkladı.



Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) merkez Çukurova ilçesi Şambayadı Mahallesi'nde yapımına devam edilen deprem konutlarında incelemeler yaparak açıklamada bulundu.

İncelemeler sonrasında açıklama yapan Köşger, 11 ili etkileyen 6 Şubat 2023'teki depremin üzerinden yaklaşık bir sene geçtiğini anımsattı.

Buna göre, Adana'nın 11 şehir arasında depremden en az etkilenen illerden biri olduğunu ifade eden Köşger, "Ben  İzmir  depremini de maalesef yaşamıştım. İzmir'deki depremde 117 can kaybı olmuştu. Bu depremin ardından bütün devlet seferber oldu. O da büyük bir acıydı. Ayrıca, Adana'da hafif atlatıldığını düşündüğümüz depremde 418 can kaybı yaşandı. Dolayısı ile ciddi bir depremle karşı karşıyayız." diye ifade etti.

Vali Köşger, ilde dükkan ve konut yönünden 8 bin 200 hak sahibinin bulunduğu bilgisini vererek şöyle devam etti: "Onlarla ilgili çalışmalar depremin hemen akabinde başladı. Öncelikle geçici olarak vatandaşlarımızın barınması sağlandı. Adana'da 81 konteynerde yaklaşık 270 vatandaşımız yaşıyor. Bir taraftan da kalıcı konutların yapımına başlandı. 8 bin 200 dükkan ve konutun 3 bin 200'ü ile ilgili inşaat süreci de  devam ediyor. Buna göre, inşallah Sarıçam, Ceyhan ve Çukurova'daki 1589 konutu şubat ayı sonuna kadar teslim edeceğiz." dedi.

Öte yandan, Köşger, Çukurova ilçesindeki deprem konutlarının ormanlık alan yakınında ve villaları da olduğu bölgede yer aldığını kaydetti.

AĞIR HASARLI OAN YAPILARIN YIKIMI YAPILDI

Kentteki ağır hasarlı olan yapıların yıkımının sürdüğünü aktaran Köşger, Kahramanmaraş merkezli olan depremin ardından 25 Temmuz'da yaşanan Kozan depreminin de hasarlı yapıların yıkım sürecinin uzamasına neden olduğunu anlattı.

Vali Köşger, hasarlı yapıların yıkımında hacim bakımından yüzde 43 seviyesine ulaşıldığını dile getirerek, "2 bin 40 binada yıkım devam ediyor. 690 bina da yıkılmış durumda. Öte yandan, yıkımı devam eden 2 bin 40 binanın çoğu kırsalda yada küçük ilçelerimizdeki daha küçük hacimli binalardan oluşmaktadır." dedi. 

Malatya'da 6 bin 100 deprem konutu şubat ayında teslim edilecek

TOKİ Başkanı açıkladı: 46 bin deprem konutunun teslimleri başlıyor!

Kilis'te ay sonuna kadar 1.045 adet deprem konutu teslim edilecek! Depremzedelere müjde!

Bakan Özhaseki Hataylılara müjdeyi verdi! 6 bin 979 deprem konutu bu ay sonuna kadar teslim edilecek!


Geri Dön