18 / 05 / 2024

Adana yeşil camii

Adana yeşil camii

Merkez Yüreğir ilçesinde 1930'da ibadete açılan cami, dört duvarını ve minaresini saran sarmaşıkları, çiçekle süslenmiş bahçesiyle dikkati çekiyor. Köprüköy Camisi, duvarlarını kaplayan sarmaşık sayesinde doğal serinlikte ibadet imkanı sunuyor.

RTÜK'ün Adana'da satışa çıkardığı arazi için yeşil alan talebi!

RTÜK'ün Adana Seyhan'da 27 milyon TL bedelle satışa çıkardığı arsa tepkilere neden oldu. Adana kamuoyu 27 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılan arsanın yeşil alan yapılmasını talep ediyor.

Bursa Yeşil Camii restore edildi!

Bursa İznik ilçesindeki 630 yıllık tarihi Yeşil Cami restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı. Lefke ve İstanbul kapıları arasında, Lefke Kapı'nın kuzeybatısında yer alan caminin restorasyonuna geçen yıl başlanılmıştı.

Çukurova Huzurevleri Mahallesi'nde yeşil alan tartışması!

Adana'nın Çukurova ilçesinde, belediyenin yeşil alana spor tesisi yapmak istemesine imar durumu nedeniyle karşı çıkan bazı mahalleliler, alana yapılacak halı saha üzerinden haksız rant elde edileceğini ileri sürdü.

Hüseyin Sözlü: Adana'da yeşil bina sayısı artmalı!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Adana Sürdürülebilir Yeşil Bina Proiesi Eğitim Desteği, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından kabul edildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "çevreci-yeşil" bina sayısının artırılması gerektiğini söyledi

Adana'ya yeşil bina!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Adana Sürdürülebilir Yeşil Bina Projesi Eğitim Desteği, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından kabul edildi. Yeşil Binanın, Sarıçam sınırları dahilinde faaliyet göstermesi planlanıyor.

Beyazevler Yalçın Parkı yeşil alana dönüştürüldü!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün gündeme aldığı, Adana Beyazevler Mahallesi'ndeki Yalçın Parkı, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yeşil alana dönüştürüldü. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi.

Yenişehir'de yeşil alan çalışması yapıldı!

İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Yenişehir Mahallesi Sultan Ahmet Camii yanındaki atıl vaziyetteki yer düzenlenerek yeşil alana dönüştürüldü.

Bursa’da Akıllı ve Yeşil Şehirler konuşuldu!

“Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin Adana ve Antalya’dan sonra üçüncü durağı, 2017 yılı için Avrupa Yeşil Başkenti olmaya aday gösterilen Bursa oldu.

İznik'teki Yeşil Camii'de restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik’in sembol eserlerinden biri olan ve 1378 yılında Çandarlı Halil Paşa tarafından yaptırılan Yeşil Cami’de restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarını başlattı.

Çağdaş Kaya: Adana'da stad yeri yeşil alan olmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi 20. çalışma dönemi kapsamında oluşturduğu Kent Sorunlarını ve Yatırımları İzleme Komisyonu göreve başladı. Çağdaş Kaya 'Adana'da stad yeri yeşil alan olmalı' dedi.

Güngören Yeşil Camii ibadete açıldı!

Güngören Yeşil Camii, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'ın katıldığı törenle açıldı.

Esenyurt Mustafa Yeşil Camii'nin temeli atıldı!

Yeşil İnşaat tarafından yapımı üstlenilen Esenyurt Mustafa Yeşil Camii temel atma törenine, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da katıldı...

Devlet Su İşleri Yeşilırmak’ı temizliyor!

DSİ 73. Şube Müdürü Bolatçı, Yeşilırmak yatağı ve kıyı temizliği çalışmalarının kendi bünyelerinde bulunan iş makinaları tarafından yürütüldüğünü söyledi. Temizleme çalışmaları İstasyon Köprü'den başlayarak Fatih Camii önüne kadar devam edecek...

Adana yeşil camii Haberi

Adana yeşil camii


Merkez Yüreğir ilçesinde 1930'da ibadete açılan cami, dört duvarını ve minaresini saran sarmaşıkları, çiçekle süslenmiş bahçesiyle dikkati çekiyor.


Yeşil Cami Koruma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Kadir Or, AA muhabirine, sarmaşığın, 40 yıl önce Toroslardan getirilerek cami avlusuna dikildiğini söyledi. 


Orijinal mimarisi ahşap ve çinko olan caminin 1965'teki restorasyonunda betonarme yapıya kavuşturulduğunu anlatan Or, mabede bu tarihte minare de inşa edildiğini aktardı.


Sarmaşığın, doğal serinlik sağladığını belirten Or, "Salon tipi klima da bulunan cami, sarmaşık sayesinde güneşten korunuyor. Üniversitede danıştığımız akademisyenler, sarmaşığın camiye zarar vermediğini, nemi ve güneş ışınlarını kesip, yapıya olumlu katkı sunduğunu söyledi"...