13 / 05 / 2024

Adi kefalet nedir

Adi kefalet nedir

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, adi kefalet nedir? Adi kefalet nasıl olur?

Birlikte kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Kefalet sözleşmelerinin tarafı bir kişi olabildiği gibi birden fazla kişi de olabiliyor. Bu durumda birlikte kefalet söz konusu oluyor. Peki, birlikte kefalet nedir?

Adi kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, adi kefalet nedir? Adi kefalet nasıl olur?

Kefalet sözleşmesi nedir?

Kefalet sözleşmesi, mevcut ve geçerli bir borç için yapılabiliyor. Aynı zamanda gelecekte doğacak veya koşula bağlı bir borç için de kefalet sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, kefalet sözleşmesi nedir?

Konut kredisinde kefalet!

Konut kredisinde kefalet adi ve müteselsil olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, konut kredisinde adi kefalet nedir? Konut kredisinde müteselsil kefalet nedir? İşte konut kredisinde kefaletin durumu..

Müteselsil kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor. Peki, müteselsil kefalet nedir? Müteselsil kefalet nasıl olur?

Adi konkordato nedir?

Adi konkordato ile ilgili esaslar İcra Ve İflas Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki adi konkordato nedir? Adi konkordato teklifi nereye yapılır? Konkordato talebinin nazara alınması şartları nelerdir?

Adi tamir nedir?

Yeni ve ilave inşaatlarla esaslı tamirler için ilgili valiliklere yapılacak müracaatlarda, dilekçelere eklenmesi gereken projeler ve yapılacak işlemler için yönetmelik esaslarına uyulması gerekiyor. Peki, adi tamir nedir? Adi tamir ruhsata tabi mi?

Kira sözleşmelerinde damga vergisi nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinde damga vergisi nasıl hesaplanır?: Kira sözleşmesinde adi kefalet olması halinde kefalet işlemi için binde 9,48 nispetinde, kiralama işlemi için binde 1,89 oranında ayrı ayrı damga vergisi hesaplanması gerekmektedir...

Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi 2013!

Kefilli kira sözleşmesi damga vergisi 2013 yılı için adi kefalet olduğu durumlarda sözleşme için binde 1,89 ve kefalet içinse 9,48 olarak belirlenmiştir...

Doğal sit alanı nedir?

Doğal değerler olarak da bilinen doğal sit alanı nedir? Merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

Doğal sit nedir?

Kentbilim terimi olarak karşımıza çıkan doğal sit nedir? Tanımı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Tevhid nedir?

Parsellerin birleştirilmesi anlamını ifade eden tevhid nedir, tevhid işlemi ile ilgili tüm detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

3. dereceden sit alanı nedir?

Tabiat özelliklerine sahip ve korunması gereken alanlar sit alanı olarak ifade ediliyor. 3 kategoriye ayrılan sit alanları arasında 3. derecen sit alanı nedir, detayları haberimizde...

Adi kefalet nedir Haberi

Adi kefalet nedir

Adi kefalet nedir?

Kefalet sözleşmesi, kefilin alacaklıya karşı, borçlunun borcunu ifa etmemesinin sonuçlarından kişisel olarak sorumlu olmayı üstlendiği sözleşme oluyor.


Kefalet sözleşmeleri, içeriklerine göre adi kefalet, müteselsil kefalet ve birlikte kefalet olarak türlere ayrılıyor.


Adi kefalette alacaklı, borçluya başvurmadıkça, kefili takip edemez; ancak, aşağıdaki hâllerde doğrudan doğruya kefile başvurabilir:


1. Borçlu aleyhine yapılan takibin sonucunda kesin aciz belgesi alınması.

2. Borçlu aleyhine Türkiye’de takibatın imkânsız hâle gelmesi veya önemli ölçüde güçleşmesi.

3. Borçlunun iflasına karar verilmesi.

4. Borçluya konkordato mehli verilmiş olması.


Alacak, kefaletten önce veya kefalet sırasında rehinle de güvence altına alınmışsa, adi kefalette kefil, alacağın öncelikle rehin konusundan alınmasını isteyebilir. Ancak, borçlunun iflasına veya kendisine konkordato mehli verilmesine karar verilmişse, bu hüküm uygulanmaz.


Sadece açığın kapatılması için kefil olunmuşsa, borçlu aleyhine yapılan takibin kesin aciz belgesi...