10 / 05 / 2024

adıyaman güneş enerjisi santrali

adıyaman güneş enerjisi santrali

Adıyaman'da DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ilk ve tek, devletin yaptığı en büyük güneş enerji projesi, bir ay içerisinde panelleri kurularak hayata geçirilecek. Projeyle, tarım kenti Adıyaman'ın ırgat kent olmaktan kurtarılması planlanıyor.

Adıyaman'a Güneş Enerjisi Santrali kuruluyor!

Türkiye’de yıllık güneş ışığından en fazla faydalanan iller arasında yer alan Adıyaman’a Güneş Enerjisi Santrali kuruluyor. DSİ 20. Bölge Müdürlüğü ile ilgili firma arasında Güneş Enerji Santrali kurulması için sözleşme imzalandı.

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

TOKİ Adıyaman Gölbaşı'da 270 konut yapacak!

Türkiye’nin büyük merakla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Adıyaman TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları netleşti. Peki, TOKİ Adıyaman Gölbaşı projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Adıyaman Gölbaşı 2022 fiyatı ne kadar?

Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı’nda sektör, çevre dostu çözümlerle aydınlatılacak!

Merakla beklenen Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı 7-9 Nisan 2022 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı mecliste!

Adıyaman Gömükan Sulama inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Adıyaman Gömükan Sulama İnşaatı ihalesi 22 Haziran'da!

Adıyaman Gömükan Sulama İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi 22 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Adıyaman Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi mecliste!

Adıyaman ilinde bulunan Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi kuruldu!

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi bugün Bahçeliveler'de 1 milyon TL sermaye bedeli Recep Gülenç tarafından kuruldu. 

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Altun 2 Güneş Enerjisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altun 2 Güneş Enerjisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaya bedeli ile Türkan Altun tarafından kuruldu.

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Ulusu ve Zafer Boy ortaklığında kuruldu.

Mohamed Farıd Abdelhadı Gaara İnşaat Güneş Enerjisi Üretim Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mohamed Farıd Abdelhadı Gaara İnşaat Güneş Enerjisi Üretim Ticaret Anonim Şirketi A. Abdelhady Mohamed Farıd, M. A. Abdelhady Mohamed Farıd ve M. F. Abdelhady Mohamed Farıd ortaklığında 4 milyon 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Adıyaman Gömükan Barajı'nda inşaat başladı!

Adıyaman’ın hasretle beklediği Gömükan Baraj inşaatının çalışmaları başladı. DSİ 20. Bölge Müdürlüğü Barajlar ve HES Şube Müdürlüğü, DSİ 203. Adıyaman Şube Müdürlüğü ile firma yetkililerinden oluşan teknik heyet Adıyaman Gömükan Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

adıyaman güneş enerjisi santrali Haberi

adıyaman güneş enerjisi santrali

Adıyaman'da DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ilk ve tek, devletin yaptığı en büyük güneş enerji projesi, bir ay içerisinde panelleri kurularak hayata geçirilecek. Projeyle, tarım kenti Adıyaman'ın ırgat kent olmaktan kurtarılması planlanıyor.


Adıyaman merkez Doyran köyü sınırlarında DSİ Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Güneş Enerji Santrali (GES) için 38 bin metrekarelik alanda 8 bin 800 adet güneş enerji paneli kuruldu. Güneş enerji santralinde günde 2 MW elektrik enerji üretilecek.


Santralin tam kapasite ile 3.500.000 kWh/yıl elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Toplam 9 milyon TL'ye mal olacak olan GES'in panel ve invertörleri yurt dışından getirildi. İnvertörler ve paneller takılmaya başladı. 2015 yılı Nisan ayında başlayan çalışmalar, 2015 yılı Aralık ayı sonu itibariyle bitecek.


'IRGAT KENT' OLMAKTAN KURTULACAK

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde arazilerin sulamasında kullanılan sulama pompaj istasyonları yıllardır...