Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!
Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile IFAD'ın destekleriyle Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılıkla uğraşan bireyler için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. 'Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi' kapsamında yetiştiricilerin birim başına daha yüksek gelir elde etmelerini hedefleyen bu proje, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine %70 hibe desteğiyle taşınabilir güneş enerjili sistemler sunacak.
Üreticilere enerji desteği
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün başında olan Dr. Hüseyin Düzgün, şu bilgilendirmeyi yaptı: "Bakanlığımız, çiftçi ve yetiştiricilerimizin dönüm başına daha verimli üretim yapmalarını, her bir hayvandan daha yüksek gelir elde edebilmelerini sağlamak adına mali ve doğal destekler sunmaktadır."
Düzgün, şu ifadeleri de beraberinde kullandı: “Müdürlüklerimiz aracılığıyla, vatandaşlarımızın bilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri için sürekli projeler üretiyoruz. Hem bireylerin kendi kapasitelerini genişletmeleri hem de özellikle makine ve ekipman ihtiyaçları başta olmak üzere, tarımsal faaliyetlerde daha verimli olmaları için yenilikçi projeler geliştirmekteyiz. Bu proje, mera ve yayla gibi alanlarda faaliyet gösteren çiftçilerin iş”
Üreticilerden talepler gelmeye başladı
Düzgün, projeye olan büyük ilgiye dikkat çekerek, "Projenin şartnamelerini oluşturduk, ihale sürecini başlattık ve vatandaşlarımızın yoğun ilgisini gördük. Bu adımı, hem bu projenin gerçekleşebileceği konusunda farkındalık yaratmak hem de Çankırı'daki çiftçilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla attık. Bu projeyi, yaklaşık 2.5 milyon bütçeyle hayata geçiriyoruz. Tahminen 15-20 çiftçimiz bu projeye dahil olacak. Projenin yüzde 70'i hibe olarak karşılandı, geriye kalan yüzde 30'luk kısmını ise çiftçilerimiz ödeyecek. Projeyi başarıyla tamamladık ve çiftçilerimizden talepler aldık. Yakın zamanda malzeme alımları ve kontrolleri gerçekleştirip işlemleri başlatacağız. Bu projenin hayata geçmesi için katkıda bulunan Bakanlık yetkililerimize, Sayın Valimize ve bu işte emeği geçen tüm ekibimize teşekkürlerimi sunuyorum. " şeklinde ifade etti.
TOGG tozu dumana katmaya geliyor! Üretimi 2 katına çıkarmak için kolları sıvadı!