18 / 05 / 2024

Adıyaman imar barışı

Adıyaman imar barışı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir araya gelen iş adamları, muhtar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri imar barışının yeni yılda 3 ay uzatılmasını istediklerini söylediler.

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

İmar barışı mağdurları yeni düzenleme bekliyor!

Son dönemde yaşadıkları mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen imar barışı mağdurları umutlu bekleyişlerine devam ediyor...

Online olarak imar barışı ödemesi nasıl yapılır? 

İmar barışı ödemeleri online olarak kolay bir şekilde yapılabiliyor. Bu ödemeler anlaşmalı bankalar üzerinden kolay bir şekilde yapılıyor. İşte online olarak imar barışı ödeme adımları...

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

Adıyaman'da yeni İmar Kanunu anlatıldı!

7221 sayılı Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Resmi Gazetede yayımlandı. Adıyaman Belediyesi yetkilileri vatandaşları yeni kanundaki değişikliklerle ilgili bilgilendirdi.

İmar barışı yeniden başlayacak mı? 

MÜSİAD Bursa Şubesi İnşaat Sektörü Genel Toplantısı'nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Demirtaş, imar barışı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Peki imar barışı yeniden başlayacak mı? İşte yanıtı...

İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? 

İmar barışından yararlanabilmek için e-devlet sistemi üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Peki yapı kayıt belgesi formu nasıl doldurulur? İşte imar barışı başvurusunun adımları...

İmar barışına 17 buçuk milyar TL yatırıldı!

Milyonlarca konutun imar ve iskan sorunu çözmek adına başlatılan imar barışına başvurular devam ediyor. İmar barışına 10 milyon başvuru geldi bu kapsamda 17 buçuk milyar bedel yatırıldı. 

İmar barışında ilk adım tamamlandı!

Türkiye'nin en önemli sorunu olarak görülen mülkiyet ve imar sorunu imar barışıyla çözülüyor. Uygulama kapsamında ilk adım tamamlandı. 

İmar barışına e-devlet üzerinden nasıl başvurulur?

Yaklaşık 13 milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı bulunuyor. İmar barışı ile bu sorunun ortadan kaldırılması hedefleniyor. İşte, imar barışına e-devlet üzerinden başvuru adımları... 

İmar barışı 2019 hesaplaması nasıl yapılır?

Türkiye'deki 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmek adına başlatılan imar barışında başvuru dönemi devam ediyor.  Başvuruların 6 ay uzatıldığı imar barışında 15 Haziran'a kadar müracaat yapılabilecek.

Adıyaman'da imar barışının 3 ay uzatılması talebi!

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir araya gelen iş adamları, muhtar ve sivil toplum kuruluş temsilcileri imar barışının yeni yılda 3 ay uzatılmasını istediklerini söylediler.

İmar barışında ek süre olur mu? 

31 Aralık’ta başvuruları sona erecek imar barışı uygulamasında kamuoyunun süre uzatımı ve taksitlendirme beklentisi sürüyor. Vatandaşlar, bakanlıktan yeni bir adım bekliyor.

Adıyaman imar barışı Haberi

Adıyaman imar barışı

Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, Ticaret Odası Kahta Temsilcisi Zeynel Çelik, Yeni Kahta Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Mehmet Çatan, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Atıcı ve Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Nedim Türk, Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Odasında bir araya geldi.

İmar barışı başvuru süresinin 3 ay daha uzatılması ve ödemelerde taksit imkanı olması gerektiğini belirten heyet, ülke ekonomisi için imar barışı uygulamasının çok faydalı olduğuna dikkat çekerek uygulamanın yeni yılda da devam etmesi için başvuru süreleri Mart ayına kadar devam edilmesini istediklerini söylediler. 

Vatandaşların imar barışı ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları masaya yatıran heyet adına konuşan ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Çelik, sonradan yapılan katlar için alınan harcın mevcut bina için de istendiğine dikkat çekerek, böyle hataların...