28 / 04 / 2024

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

 İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!



İMAR BARIŞI NEDİR?

İmar barışının kısa bir tanımını yaparsak, 3194 sayılı Kanunun Geçici 16. maddesinde yer alan yasal düzenleme ile ruhsatsız ya da ruhsata aykırı olarak inşa edilen ya da yapı kullanma izni yani iskan izni, bulunmayan yapıların hukuken tanınır hale gelmesi ve kayıt altına alınması amacıyla Yapı Kayıt Belgesi düzenlenmesi öngörülmektedir. Bu düzenleme de kamuoyunda İmar Barışı olarak bilinmektedir.

 İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

Peki imar barışı ne zaman çıkacak? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön