14 / 05 / 2024

Adıyaman Ulu Camii restorasyon çalışmaları

Adıyaman Ulu Camii restorasyon çalışmaları

Adıyaman Ulu Camii’nde restorasyon çalışmaları devam ederken, 113 yıllık kuzey giriş kapısı tarihe ışık tutuyor.

Adıyaman Sahabe Safvan Bin Muattal Camii ne zaman açılacak?

Adıyaman Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri'nin kabrinin bulunduğu alanda 5 bin kişinin ibadet edebileceği cami ve külliye inşaatı devam ediyor.

Adıyaman Sahabe Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor!

Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen’le birlikte Adıyaman’da manevi bir atmosferin oluşmasına öncülük edecek Sahabe Caminde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, camii şerifin son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Adıyaman Ulu Cami restorasyon çalışmaları incelendi!

Adıyaman’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon yapılması planlanan camilerde incelemelerde bulunuldu.

Adıyaman Ulu Cami aslına uygun restore edilecek!

Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Ulu Cami ile ilgili yerel basında yer alan haberler üzerine harekete geçen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi camide yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Adıyaman Ulu Cami restore ediliyor!

Restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Ulu Cami ile ilgili basında yer alan haberler üzerine harekete geçen Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, restorasyon çalışmaları devam eden tarihi camide yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Adıyaman Ulu Camii restorasyon çalışmaları sürüyor!

Adıyaman Ulu Camii’nde restorasyon çalışmaları devam ederken, 113 yıllık kuzey giriş kapısı tarihe ışık tutuyor.

Adıyaman Ulu Camii restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Adıyaman Ulu Camii’nde restorasyon çalışmaları devam ederken, 113 yıllık kuzey giriş kapısı tarihe ışık tutuyor.

Adıyaman Merkez Ulu Camii restore ediliyor!

Adıyaman’ın Kahta ilçesinin en eski camilerinden biri olan Merkez Ulu Camii'nde (Kemaliye) restorasyon çalışmaları başladı. Restorasyonun 2016 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Adıyaman Kahta Ulu Camii restore ediliyor!

Adıyaman’ın Kahta ilçesinin en eski camilerinden biri olan Merkez Ulu Camii'nde (Kemaliye) restorasyon çalışmaları başladı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında restorasyon takvimine alınan cami bölümü ve minare yıkılmaya başlandı.

Adıyaman Ulu Camii restore ediliyor!

Adıyaman merkez Ulu Camii’nde restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yer tesliminden sonra 270 gün içerisinde bitirilerek teslim edilmesi planlanan Ulu Camii’nde bakım ve onarım çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Adıyaman Ulu Cami restore edilecek!

Adıyaman merkez Ulu Cami restorasyon nedeniyle ibadete kapatıldı.Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan restorasyonun bitimine kadar caminin ibadete kapatıldığını belirtti.

TOKİ Adıyaman Besni 454 konut ve 24 derslikli okul ihalesi bugün!

TOKİ Adıyaman ili Besni ilçesi 472 adet konut, 1’er adet 24 derslikli ilköğretim okulu, sosyal tesis, ticaret binası ve camii inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 14.30 gerçekleşecek.

Adıyaman Sincik Ulu Cami'nin temeli atıldı!

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde çürük olduğu gerekçesiyle geçtiğimiz yıl yıkılan merkez Ulu Caminin temeli atıldı. Sincik Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, AK Parti Sincik ilçe Başkanı Şevket Öksüz, çok sayıda vatandaş törene katıldı.

Adıyaman Ulu Camii restorasyon çalışmaları Haberi

Adıyaman Ulu Camii restorasyon çalışmaları

Adıyaman Ulu Camii’nde restorasyon çalışmaları devam ederken, 113 yıllık kuzey giriş kapısı tarihe ışık tutuyor.


Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Adıyaman Ulu Camii’nde çalışmalar devam ediyor. 1506-1515 tarihleri arasında Dulkadiroğulları döneminde yapıldığı fakat daha sonra yıkıldığı belirtilen Ulu Cami’nin, 1863 tarihinde yaptırıldığını bildiren bir kitabe, minare kaidesinin doğuya bakan üst yüzeyinde bulunuyor.


Caminin doğu, batı ve kuzey olmak üzere üç kapısı bulunurken, özellikle Kuzey kapısının üzerinde çeşitli şekiller ve kitabe bulunuyor. Kitabede, 1863 yılındaki yenilenmede 30-40 yıl sonra caminin 1902 yılında Mehmet Feyzi adlı bir kişi tarafından onarıldığı belirtiliyor.


Kuzey yönündeki bu kapı, cevizden çift kanatlıdır. Kanatları meydana getiren çeşitli kare ve dikdörtgen levhalar içerisinde kabartma olarak çiçek, yazı ve geometrik şekiller yer almaktadır. Sağ kanattaki kitabenin sonunda 1902 yılında...