28 / 04 / 2024

Adıyamana Mermer İhtisas OSB kurulacak

Adıyamana Mermer İhtisas OSB kurulacak

Fikri Işık, “Mermer yatakları bakımından potansiyeli zengin Adıyaman’da mermer İhtisas OSB kuracağız” dedi. Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, Adıyaman ziyareti esnasında sanayicinin yüzünü güldürecek müjdeli haberi verdi.

Adıyaman'ın Gıda İhtisas OSB projesi meclis gündeminde!

Adıyaman'da Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapılmasına yönelik bir çalışma olup olmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Mermer İhtisas OSB projesi mecliste!

Adıyaman Mermer İhtisas OSB projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Denizli'de mermer ıslah OSB kurulması için ilk adım atıldı!

Denizli'de mermer ıslah organize sanayi bölgesi kurulmasını isteyen sektör temsilcileri, MAKSIAD Başkanı Mehmet Sarı'nın ev sahipliğinde AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile bir araya gelerek taleplerini dile getirdi.

Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı "İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi" olarak değiştirildi.

Marmara Adası'nda yılda 250 bin metreküp mermer üretiliyor!

Balıkesir'de yer alan Marmara Adası'nın mermer ihracatında neler kaydettiğini anlatan MARMİAD Başkanı Hasan Dinçer, adadaki mermer üretiminin yıllık yaklaşık 250 bin metreküp olduğunu belirtti.

Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konumda!

MADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu,"Otomasyona yöneliyoruz çünkü hızlanan rekabet ortamında artık fiyat bakımından da rekabet var. Türkiye mermer sektörü İtalya ile rekabet edebilir konuma ulaştı" diye konuştu.

Adıyaman mermeri Uzakdoğu'nun gözdesi!

Adıyaman'da üretilen mermerin büyük kısmı Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerine satılıyor- ATSO Başkanı Mustafa Uslu "Adıyaman mermeri Uzakdoğu'nun gözdesi haline geldi. Geçen yıl ilimizden 180 milyon dolar civarında mermer ihracatı yapıldı" dedi.

Adıyaman Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 19 Ağustos'ta!

Dimer Mermer İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Kömür Beldesi sınırları içerisinde Mermer Ocağı ve Mermer Kesme, İşleme ve Sayalama Tesisi Kapasite Artışı projesinin yapılması planlanıyor. Projesinin ÇED toplantısı 19 Ağustos'ta.

Adıyaman Mermer İşleme ve Sayalama Tesisi'nin ÇED toplantısı 19 Temmuz'da!

Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Kömür Beldesi tarafında yapılacak olan Mermer Ocağı ve Mermer Kesme, İşleme ve Sayalama Tesisi Kapasite Artışı projesinin ÇED toplantısı 19 Temmuz'da yapılacak.

Adıyaman'da mermer ocakları protesto edildi!

Adıyaman'da vatandaşlar mermer ocaklarının doğal hayatı etkilediği ve yolları bozduğu için eylem yaptı. Daha önceden yol kapatma eylemi yapan köylüler bu kez beldenin hemen yanında açılan mermer ocağına tepki gösterdi.

Adıyaman Mermer İhtisas OSB için yer arayışları başladı!

Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ilimizi ziyaretinde müjdesini verdiği Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için yer arayışları başladı.

Adıyaman’a Mermer İhtisas OSB kurulacak!

Fikri Işık, “Mermer yatakları bakımından potansiyeli zengin Adıyaman’da mermer İhtisas OSB kuracağız” dedi. Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, Adıyaman ziyareti esnasında sanayicinin yüzünü güldürecek müjdeli haberi verdi.

Mermer sektörü inşaata katkı sağlıyor!

Babasının yanında çırak olarak başladığı mesleğini, oğlu Yiğit'in adına açtığı mermer atölyesinde başarıyla devam ettiren Murat Aydın, hızlı adımlarla ilerliyor.

Adıyamana Mermer İhtisas OSB kurulacak Haberi

Adıyamana Mermer İhtisas OSB kurulacak

Dünyanın önemli mermer rezervlerinin bulunduğu Adıyaman’da Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesini kuracaklarını açıklayan Bakan Işık, KOSGEB kanalıyla TEKMER açacaklarını bildirdi.


Mermer İhtias OSB’nin ve TEKMER’in kurulmasıyla birlikte Adıyaman’ın istihdamına önemli katkıları olacağı düşünülüyor.


Bakan Işık, turizim konusunda ise 7 Milyon Euro’luk Turizm Sektörünü Canlandırma AB Projesi ile Nemrut bölgesindeki turizm altyapısını geliştireceklerini de ifade etti.


Adıyaman...