04 / 05 / 2024

adıyamana özgü yapılar yıkılacak

adıyamana özgü yapılar yıkılacak

Adıyaman Mara ve Musalla mahallelerinde yürütülecek olan kentsel dönüşüm ile birlikte Adıyaman’a özgü yapılar yıkılacak.

Ev alacaklar veya binasını yenileyecekler dikkat! Uzman isim uyardı! Yapıların nasıl inşa edildiğine bakın!

İnşaat Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Köylüoğlu, yapıların inşaatlarının, birbirinden bağımsız tasarım, müteahhitlik ve denetim firmaları eliyle yürütülmesi gerektiğini belirterek ev alacakları ve binasını yenileyecekleri uyardı. 

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Riskli yapılar nasıl yenileniyor? İşte adım adım kentsel dönüşüm süreci!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından riskli yapıların dönüşümü de yeniden gündeme taşındı. Peki riskli yapılar nasıl yenileniyor? 

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Diyarbakır Bağlar'da yapılar alarm veriyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi tarafından yapılan incelemelerde 275 bin vatandaşın yaşadığı eski Bağlar bölgesinde bulunan yapıların yüzde 85’inin mühendislik hizmetinden yoksun olduğu, olası bir deprem veya afette ciddi risk oluşturacağı belirtildi.

10 adımda riskli yapı süreci!

İstanbul’da 26 Eylül 2019'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Deprem sonrasında 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi. Peki riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı süreci...

İzmit'deki tarihi yapılar restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi özgünlüğünü kaybetmeye başlayan tarihi tescilli yapıları restore ederek şehir tarihine kazandırıyor.

10 adımda riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Vatandaş riskli yapı tespiti yapabilir mi? Riskli olarak tespit edilen yapılar için itirazda bulunulabilir mi? Riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı tespiti...

Cumhurbaşkanı: Riskli yapıların tahliyesinde halkımdan destek bekliyorum!

Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli yapıların tahliyesine ilişkin, "Bu konuda halkımdan destek bekliyorum. Çünkü ben vatandaşımı, milletimi seviyorum. Bu adımı atmamız lazım." dedi...

Adıyaman'da anlaşma sağlanan yapılar yıkılıyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Mara Mahallesinde anlaşma sağlanan yapılar için yıkım kararı verildi ve çalışmalar başladı.

Osmangazi Karaislah Mahallesi’ndeki tarihi yapılar restore ediliyor!

Tarihi değerlerin korunması ve yaşatılması adına çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Karaislah Mahallesi’nde atıl vaziyette bulunan tarihi yapıları restore ettiriyor.

Özgür Mimari Yapılar Limited Şirketi kuruldu!

Özgür Mimari Yapılar Limited Şirketi, Ayşe Öztel tarafından 100 bin TL sermaye ile 28 Haziran'da Gaziosmanpaşa, Karlıtepe Mahallesi, Yıldıztabya Caddesi'nde kuruldu.

NTEPE Yapı Bursalılar'a özgün yapılar sunuyor!

Sektördeki tecrübeleriyle önümüzdeki süreçte de müşterilerine kazançlı yatırımlar sunmanın planlarını yaptıklarını ifade eden Hakan Yavuz, ''NTEPE Yapı olarak projelerimizde Bursalılar'a özgün ve modern yapılar sunma çabası içerisindeyiz" dedi.

adıyamana özgü yapılar yıkılacak Haberi

adıyamana özgü yapılar yıkılacak

Adıyaman’ın en eski mahalleleri olan Mura ve Musalla mahallelerinde bulunan ve çoğunluğu yıkılan kerpiç evler kentsel dönüşüm ile tamamen ortadan kalkacak. Evlerinin duvarlarında takası, girişinde kemeri ve çıkmaz sokakları bulunan iki mahallede bin 500 konut ile 200 iş yeri yıkılarak yerine yenileri yapılacak. Adıyaman’da yaklaşık 100 yıllık olan eski kerpiç ve toprak evlerin yıkılmasıyla bir dönem sona erecek. Vatandaşlar çoğu döküntü içerisinde olan yapıların bir dönemin Adıyaman’ını yansıttığını belirterek, tek katlı bu toprak ve kerpiç evlerin yerine yüksek katlı binaların yapılacağını ifade etti. Yıkılma tehlikesi bulunan ve hayati tehlikesi bulunan yapılar her iki mahallede 41 hektarlık alanı kaplıyor.  Vatandaşlar kentsel dönüşümden duydukları memnuniyeti dile getirirken, kentsel dönüşüme biran önce başlanılmasını istiyor.

Adıyaman Belediyesi'ne kentsel dönüşüm ile ilgili yetkiyi, Çevre ve...