06 / 05 / 2024

adıyamanda kütüphane varmı

adıyamanda kütüphane varmı

1-4 Nisan tarihleri arasında 50.’si düzenlenen Kütüphaneler Haftası Adıyaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen programa katılan Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman’a yeni ve modern bir kütüphane müjdesi verdi...

Kiracısına fazla mesaj atan ev sahiplerine Yargıtay'dan kötü haber!

Hem ev sahipleri hem de kiracıların yaşadıkları mağduriyetler son dönemlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Kiracısına fazla mesaj atan ve arayan ev sahiplerine kötü haber geldi... 

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Türk Lirası 1,5 yılın ardından en kötü gününü yaşadı! Dolar ise rekora doymuyor

Türk Lirası som 1,5 yılın ardından dün en kötü gününü yaşadı. Dolar/TL kurunda yüzde 7'yi aşan rekor yükseliş Türk Lirası'nın değerini düşürdü.

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!

Altın, ABD'de güçlü ekonomik verilerin Fed'in faizleri yükseltme olasılığını artırmasıyla yaşadığı değer kaybı sonrasında 120 günün en kötü haftasına imza attı. 

İstanbul'da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

İstanbul'da zemini kötü bölgeler, kent genelinin yüzde 15'ini kapsamıyor. Fakat bu alanlarda milyonlarca kişi yaşıyor. 3 milyon 500 bin kişinin kötü zeminde yaşadığı açıklanırken, Jeolog Prof. Dr. Haluk Eyidoğan acilen yeni imar planlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

ABD'de hisse senetleri son 52 senenin en kötü düşüşünü gördü

Küresel piyasalarda, açıklanan makroekonomik verilerin özellikle ABD ekonomisi için resesyon riskinin güçlendiğine işaret etmeye devam etmesiyle negatif bir seyir izledi. ABD'de hisse senetleri 1970'den bu yana en kötü ilk yarı düşüşünü yaşadı.

Marilyn Manson 'kötü şöhretli' evini sattı!

Adı taciz iddialarıyla gündeme gelen ünlü müzisyen Marilyn Manson 'kötü şöhretli' evini sattı. 

Hatay'ın kütüphane ihtiyacı meclis gündeminde!

Hatay'ın Defne, Arsuz ve Payas ilçelerinin kütüphane ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kepez'e 'dünya' kütüphanesi inşa edilecek!

Kepez Belediyesi, dört kütüphane projesinin en büyüğünün de yapımına başlıyor. Kütüphane, Gülveren Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşa edildiği arazinin yanında yer alan 6 bin 500 metrekare büyüklüğüne sahip belediye kültürel tesis alanında yapılacak.

Şanlıurfa'da kütüphane inşaatları hız kesmiyor! 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan ilçesinde yapımına devam ettiği kütüphaneyi tamamladı. Belediye aynı zamanda, Bozova İlçe Kütüphanesinin temelini de kazdı.  

Gaziantep Millet Bahçesi'nde millet kıraathanesi ve kütüphane de olacak!

57 bin 485 metrekarelik alana sahip olan Gaziantep Millet Bahçesi'nde bin 300 metrekarelik alana kütüphane ve millet kıraathanesi inşa edilecek. Gaziantep Millet Bahçesi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Karacabey’e yeni şehir kütüphanesi hedefi!

Bursa'da Karacabey Sadık Yılmaz İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Sedat Özden'la buluşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kütüphanenin işleyişinin ve imkanlarının daha kullanışlı hale getirilmesiyle fikir alışverişi yaparken ilçeye yakışacak standartlarda yeni bir kütüphane kurulması için de çalışma

Ankara Mamak'ta düğün salonu kütüphaneye çevrildi!

Başkentte uzun yıllar düğün salonu olarak kullanılan alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Mamak Belediyesi iş birliğinde "akıllı kütüphane" olarak hizmet sağlayamak üzere yeniden düzenlendi...

adıyamanda kütüphane varmı Haberi

adıyamanda kütüphane varmı


1-4 Nisan tarihleri arasında 50.’si düzenlenen Kütüphaneler Haftası Adıyaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen programa katılan Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman’a yeni ve modern bir kütüphane müjdesi verdi. Kütüphaneler Haftası etkinliği halkoyunları ekibinin gösterileri ile başladı. Zübeyde Hanım Anaokulu’nun minik öğrencileri tarafından kitapların ve kütüphanelerin önemi ile ilgili dövizler açıldı. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Hacıvat ile Karagöz karakteri yaptığı gösterilerle programa renk kattı.


Yapılan gösterilerin ardından Vali Mahmut Demirtaş ve katılımcılar tarafından kütüphaneye yeni alınan kitapların sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası yeni alınan kitaplar davetliler tarafından incelendi.


Kütüphanelerin bir toplum için önemine değinen Vali Mahmut Demirtaş, 50. Kütüphaneler Haftası’nı kutlayarak, “Kütüphaneleri zaman zaman ziyaret etmek gerekir. Gençlerimiz kütüphaneleri çok iyi kullanıyorlar. İlimizin en önemli sorunlarından birisi kütüphanedir. İl Halk Kütüphanemiz...