03 / 05 / 2024

adli tatil

adli tatil

Dava süreçleri devam eden ve bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar adli tatil hakkında birçok soruyla karşı karşıya. Tatil döneminde dava süreçlerine ara verilirken vatandaş adli tatilde yargı süreçlerinin nasıl işleyeceğini merak ediyor. Adli tatil ne zaman başlıyor? İşte adli tatil hakkında merak

Adli tatil ne zaman?

Dava süreçleri devam eden ve bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar adli tatil hakkında birçok soruyla karşı karşıya. Tatil döneminde dava süreçlerine ara verilirken vatandaş adli tatilde yargı süreçlerinin nasıl işleyeceğini merak ediyor. Adli tatil ne zaman başlıyor? İşte adli tatil hakkında merak

Emlak vergisi itirazları için son gün!

Emlak vergisinde belirlenen değerlere itiraz etmek amacıyla dava açılabiliyor. Adli tatil sebebiyle dava açma süresi 7 Eylül'e kadar uzatılmıştı. İtiraz davasında bugün son gün... 

İş yeri kiraları ödenecek mi?

1 Eylül 2020 itibarıyla adli tatil sona erdi ve adliyeler tam kapasite çalışmaya başladı. Böylece kira problemleri gündeme geldi. Peki şimdi iş yeri kiraları ne olacak? İcra takipleri başlayacak mı?

Fahiş emlak vergisi mahkemelere taşındı!

2018 yılı için öngörülen Emlak vergisi oranlarında fahiş bedellere itirazlar devam ediyor. 4-5 katına çıkan vergilerle ilgili dava açan mülk sahipleri adli tatil nedeniyle beklemek zorunda kaldı.

Atakule enkazı adli tatili bekleyecek!

Yıkımı mahkeme kararıyla durdurulan Atakule'nin harabeyi andıran görüntüsü Çankaya'da yaşayanların içini karartmaya devam ediyor. Adli tatil girmeden mahkemeden karar çıkmadığı için Ankaralılar bir süre daha 'enkaz' manzarasını izleyecek.

Mersin'de nükleer santralin yanına 5 yıldızlı tatil köyü yapılıyor!

Mersin’in Gülnar ilçesinde nükleer santralin yapılacağı Yanışlı Koyu'na 5 yıldızlı 600 yataklı birinci sınıf tatil köyü yapılıyor. Ramazan Bayramı ile birlikte hizmete girecek tatil köyü tamamlandığında 20 milyon liraya mal olacak.

Ulu İnşaat Mersin'deki nükleer santralin yanına 5 yıldızlı tatil köyü yapıyor!

Mersin'in Gülnar ilçesinde nükleer santralin yapılacağı Yanışlı Koyuna 5 yıldızlı 600 yataklı birinci sınıf tatil köyü yapılıyor. Tatil köyünü yaptıran Ulu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Rıza Ulu bizim hiçbir endişemiz yok" dedi.

Bilici Termal Devremülk ve Tatil Köyü'nde fiyatlar 4 bin 990 TL'den başlıyor!

Sivas’ın önde gelen firmalarından Siv Yapı’nın hayata geçirdiği Bilici Termal Devremülk ve Tatil Köyü, 31 Mayıs’ta düzenlenen Kutsi Konseri ve İclal Aydın şiir dinletisi ile tanıtıldı.

Kızılağaç tatil beldesindeki 13 otel ve mavi bayrak verildi!

Avrupa ülkelerinde en çok Mavi Bayrak ile Türkiye üçüncü sırada yer alıyor. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç tatil beldesinde bulunan 13 otel ve tatil köyüne de mavi bayrak verildi.

Rus turistlerin en ucuza tatil yaptıkları yerler arasında Alanya da var!

Rus turizm portalı travel.ru, denize yakın tek gecelik konforlu konaklama, bir kafetaryada öğle yemeği ve toplu taşımanın içinde olduğu bir harcama planıyla ucuz tatil mekânlarını sıraladı...

Kempinski Hotel The Dome huzur dolu bir tatil vaat ediyor!

Antalya'nın gözde tatil beldesi Belek'te konumlanan Kempinski Hotel The Dome, tatili sağlıkla birleştirerek vücudunuzu ve ruhunuzu dinlendirip iç dengenizi yeniden kazanmanız için harika bir fırsat sunuyor.

Ahmet Zahteroğulları: Narven Tatil Kasabası Bolu'nun vizyonunu geliştirecek!

Karadeniz'in ise şimdiye kadar yapılmış en büyük turizm yatırımı hakkında katılımcılara bilgi verildi. Adını bölgede bulunan bir meşe türünden alan Narven Tatil Kasabası bünyesinde otel, sağlık tesisi ve çok sayıda villa tipi devre tatil tesisi bulunuyor.

Uzungöl yeni tatil sezonuna hazırlanıyor!

Zengin bitki örtüsünün yanı sıra kendine özgü manzarası ile yerli ve de yabancı turistlerin adeta gözdesi olan Trabzon Uzungöl, yeni tatil sezonunda misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

adli tatil Haberi

adli tatil

Adli süreçleri devam eden vatandaş, tatil boyunca nöbetçi mahkemeler ve acil nitelikli davalar görülmeye devam edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Tatil döneminde de nöbetçi mahkemeler ve acil davalar görülmeye devam edilecek. Bunun dışında vatandaş özellikle adli tatilin kaç gün süreceğini ve ne zaman biteceğini merak ediyor. 
Buna göre 2022 adli tatil ne zaman başlıyor? Adli tatil ne zaman bitecek? İşte adli tatil hakkında merak edilenler…

ADLİ TATİL NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE BİTECEK?

Adli tatil, Temmuz ayı itibariyle başlıyor. Adli çalışanların izin dönemi olarak bilinen tatil süreci her yıl aynı tarihler arasında yapılıyor.
6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda "Adli tatil süresi" başlıklı 102. maddesinde: "Adli tatil, her yıl 20 Temmuz'da başlar, 31 Ağustos'ta sona erer. Yeni adli yıl bir Eylülde başlar." ifadeleri yer...