29 / 04 / 2024

Kızılağaç tatil beldesindeki 13 otel ve mavi bayrak verildi!

Kızılağaç tatil beldesindeki 13 otel ve mavi bayrak verildi!

Avrupa ülkelerinde en çok Mavi Bayrak ile Türkiye üçüncü sırada yer alıyor. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç tatil beldesinde bulunan 13 otel ve tatil köyüne de mavi bayrak verildi.



Avrupa ülkelerinde İspanya ve Yunanistan'dan sonra en çok Mavi Bayrak ile Türkiye üçüncü sırada yer alıyor. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç tatil beldesinde bulunan 13 otel ve tatil köyüne de mavi bayrak verildi. 


Manavgat'a bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde "2014 yılı Mavi Bayrak" ödülüne hak kazanan tesislere düzenlenen törenle mavi bayrakları verildi. Törende konuşan Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) Başkan Yardımcısı Zekai Aydın, "Biz turizmde güneş, doğa ve kültür satıyoruz. Ancak çevreyi satmaya başladığımızda biz turist sayısını 30 binlerden 60 binlere çıkarabileceğiz" dedi. 


Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Keleş de Türkiye'nin 2013 yılında 383 olan ödüllü plaj sayısının bu yıl 397, marina sayısının da 22'ye yükseldiğini söyledi. Keleş, bu yıl mavi bayrak uygulaması yapan 44 ülke içerisinde 573 mavi bayrak ile İspanya'nın birinci, 407 mavi bayrak ile de Yunanistan'ın ikinci olduğunu belirtti. 


KITUYAD Başkanı Ahmet Kolukısa da mavi bayrak kriterlerinin eksiksiz ve doğru uygulanabilmesi için azami gayret sarf ettiklerini vurguladı. Kolukısa, "Geçen yıl münferit arıtmadan merkezi arıtmaya geçilmesiyle Kızılağaç Turizm Bölgesi'nin çevreye verdiği önem tekrar vurgulandı" dedi. 


Dünya 


Geri Dön