15 / 05 / 2024

mavi bayrak verildi

mavi bayrak verildi

Avrupa ülkelerinde en çok Mavi Bayrak ile Türkiye üçüncü sırada yer alıyor. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç tatil beldesinde bulunan 13 otel ve tatil köyüne de mavi bayrak verildi.

Türkiye'de 551 plaj, 23 marina ve 14 turizm teknesinde mavi bayrak dalgalanacak!

Uluslararası Mavi Bayrak jürisi, bu yılın Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu kapsamda, Türkiye'deki 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ile 10 bireysel yatta Mavi Bayrak dalgalanacak.

Mavi Detay Tasarım Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Detay Tasarım Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkerim Bayrak ve Ensar İlhan ortaklığında kuruldu.

Antalya Konyaaltı Sahili’nde yıkım gerginliği!

Antalya Konyaaltı Sahili'nde, mavi bayrak kriterlerine aykırı yerleştirildiği öne sürülen locaların yıkımı, belediye ve işletmeciler arasında anlaşmazlık yarattı. 

Mavi Konak Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Konak Gayrimenkul İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy’de 30 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkerim Bayrak ve Fatih Selim Kangel ortaklığında kuruldu.

Akyazı Tünellerinin İsmi belli oldu!

Trabzon’da Karadeniz Sahil Yolunun Akyazı mevkiinde hayata geçirilen çift tüplü tünelin isimleri netleşti. Tünelin birine “Bordo” ismi verilirken, diğerine ise “Mavi” ismi verildi.

Şahinbey Mavi Kent 4'üncü Etap konutları için 350 aile bilgilendirildi!

Şahinbey Belediyesi'nin dar gelirli aileler için yaptırdığı Mavi Kent 4'üncü Etap konutlarında kura ile seçilen fakat şartlara uyman kişilerin yerine yedek olarak belirlenen 350 aileye mutlu haber yapılan bilgilendirme toplantısıyla verildi.

Antalya'da üç otele beyaz bayrak ödülü!

Antalya'da üç otel ve bir hastaneye "Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği" ödülü verildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün "Gıda Güvenliği Eylem Kurulu Toplantısı", müdürlük konferans salonunda yapıldı.

İSKİD binalarda mavi bayrak uygulamasını başlatacak!

Nefes alan binaların önemine dikkat çeken İSKİD, binalara da tıpkı plajlarda olduğu gibi ‘mavi bayrak’ uygulamasını öneriyor. İSKİD, hava kalitesi iyi olan binalarda bu uygulamayı başlatmayı hedefliyor.

Çanakkale Barış Plajı'na mavi bayrak!

Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Çanakkale Belediyesi Barış Kordonu'nda yer alan Barış Plajı'nın işletmeciliğini "mavi bayrak"la ödüllendirdi.

Van Gölü sahilleri mavi bayrak alacak!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Gölü sahillerinin "mavi bayrak" alması için Türkiye Çevre Eğitim Vakfına (TÜRÇEV) müracaat etti.

Mavi bayraklı plaj sayısı 10 yılda 436'ya ulaştı!

Türkiye'de, suyunun temizliği ve çevre yönetimi açısından nitelikli plajlara verilen "mavi bayrak"a sahip plaj sayısı, son 10 yılda 2,5 kat artarak 436'ya ulaştı.

Zonguldak Belediye plajı 436 mavi bayrakla dünya 2'ncisi!

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Mater, "Bu yıl 436 mavi bayrak alarak dünya ikincisi olduk. Bu bizim için büyük bir onur" dedi.

Kuşadası Belediyesi Çevre Eğitim Etkinlikleri Ödülünü Aldı!

Kuşadası Belediyesi'ne "En İyi Çevre Eğitim Etkinlikleri Ödülü" Adana Yumurtalık Ayas Plajı'nda düzenlenen 2015 Yılı Mavi Bayrak Ödül Töreni ile verildi.

mavi bayrak verildi Haberi

mavi bayrak verildi

Avrupa ülkelerinde İspanya ve Yunanistan'dan sonra en çok Mavi Bayrak ile Türkiye üçüncü sırada yer alıyor. Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç tatil beldesinde bulunan 13 otel ve tatil köyüne de mavi bayrak verildi. 


Manavgat'a bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi'nde "2014 yılı Mavi Bayrak" ödülüne hak kazanan tesislere düzenlenen törenle mavi bayrakları verildi. Törende konuşan Kızılağaç Turizm Yatırımcıları Derneği (KITUYAD) Başkan Yardımcısı Zekai Aydın, "Biz turizmde güneş, doğa ve kültür satıyoruz. Ancak çevreyi satmaya başladığımızda biz turist sayısını 30 binlerden 60 binlere çıkarabileceğiz" dedi. 


Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Keleş de Türkiye'nin 2013 yılında 383 olan ödüllü plaj sayısının bu yıl 397, marina sayısının da 22'ye yükseldiğini söyledi. Keleş, bu yıl mavi bayrak uygulaması yapan 44 ülke içerisinde 573...