05 / 05 / 2024

Van Gölü sahilleri mavi bayrak alacak!

Van Gölü sahilleri mavi bayrak alacak!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Gölü sahillerinin "mavi bayrak" alması için Türkiye Çevre Eğitim Vakfına (TÜRÇEV) müracaat etti.



Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Van Gölü sahillerinin "mavi bayrak" alması için Türkiye Çevre Eğitim Vakfına (TÜRÇEV) müracaat etti. Binlerce yıl önce Süphan Dağı'nın patlamasıyla püsküren lavların su akıntılarının önünü kesmesi sonucu oluşan Van Gölü'nün dünyaya tanıtılması ve korunmasında farkındalık oluşturmak amacıyla çalışma başlatıldı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, kalkınmanın tek boyutlu olmayacağına dair bir anlayışı sürdürülebilir kılmaya çalıştıklarını dile getirdi. Takva, şöyle devam etti: 


VAN DENİZİ İLE KALKINMA 


Van'da yerel kalkınmanın sağlanabilmesi için Van denizi bizim olmazsa olmaz önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Dolayısıyla son zamanlarda artan ilgiyle göl kıyıları yeniden keşfedilmeye başlandı. Bunu daha ileriye götürmek için yeni projeler üretiyoruz. Bunun için geçtiğimiz yasama döneminde vekillerimizle bir yasa tasarısı üzerinde çalıştık. 'Van Gölü Koruma Kanunu' taslağı hazırladık ve vekillerimizle paylaştık. Onlar da bunun yürütülmesi konusunda gerekli çalışmaları yaptılar. Bu yıl da özellikle Van Gölü'nün kıyıları konusunda farkındalık oluşturmak ve kalkınmanın topyekun Van deniziyle yerelde başlatılmasına katkı sağlamak amacıyla mavi bayrak almayı hedefledik.


Güneş


Geri Dön