15 / 05 / 2024

Adnan Ertem restorasyon açıklaması

Adnan Ertem restorasyon açıklaması

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, 2002-2015 yılları arasında ülke genelinde yaklaşık 4 bin kültürel varlığın restorasyonunun gerçekleştirildiğini bildirdi.

Dr. Adnan Ertem kimdir?

Vakıfbank yönetim kurulu üyesi Dr. Adnan Ertem kimdir? Dr. Adnan Ertem daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte ayrıntılar...

Neva Restorasyon İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Neva Restorasyon İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy’de  1 milyon TL sermaye bedeli ile Adnan Fidan, Davut Yağız, Savaş Yağız tarafından kuruldu.

Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi tamam!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, "Edirne'deki en önemli vakıf eserlerinden Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi hazır. Niyetimiz bu sene içerisinde başlayabilmek" ifadelerini kullandı...

16 yılda 5 bin 250 vakıf eseri restore edildi!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, yaptığı açıklamada "Son 16 yılda 5 bin 250 restorasyon gerçekleştirdik. Bunlardan 100'ü yurt dışında. Yurt dışında 2013 yılından sonra restorasyon yapmaya başladık. Ondan önce hiç yoktu." diye konuştu.

2023'e kadar 750 eserin restorasyonunu yapacağız!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Bizim 2023'e kadar her yıl 150 eseri restorasyon programına almak gibi bir düşüncemiz var." diye açıklama yaptı. 

Sernakkaş Restorasyon Tezyinat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sernakkaş Restorasyon Tezyinat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Adnan İrteş tarafından Üsküdar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Adnan Ertem: Restorasyon alanında işimiz bitmez!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem: "İstanbul'da ve tarihi yapıların çok yoğun olduğu Edirne, Bursa, Konya gibi şehirlerde işlerimizin biteceğini çok zannetmiyorum. Birini yaparken zamanla mutlaka diğerleri eskiyor ve dokunmamız gerekiyor." dedi.

Tarihi Demirciler Çarşısı cazibe merkezi olacak!

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, hayata geçirilen yatırımları incelemek için Kahramanmaraş’a geldi.

Taksim Camii başka bir yere yapılamazdı!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Taksim'de caminin inşa edileceği alan 2. Mahmut Vakfı'nın hayratıdır. Bizim o mekana hayrat olması hasebiyle cami dışında başka bir şey yapmamız zaten mümkün değil" diye konuştu.

Taksim Camii 2018'de açılacak!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Taksim'de başlatılan cami inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ertem, caminin 2018 yılının Ramazan ayında açılmasının planlandığını dile getirdi.

Taksim Camisi için ilk kazma bugün vurulacak!

Taksim Camisi için bugün temel atma töreni gerçekleşecek. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem katılacak.

Tarihi Nasrullah Camisi'nin restorasyon çalışmaları başladı!

Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Kastamonu'da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Nasrullah Camisi’nde incelemelerde bulundu.

Safranbolu Dedeoğlu Cami yenileniyor!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Safranbolu Dedeoğlu Camisi'nde incelemede bulundu. Ertem, burada yaptığı açıklamada, Safranbolu'nun vakıf eserleri konusunda çok zengin bir ilçe olduğunu söyledi.

Adnan Ertem restorasyon açıklaması Haberi

Adnan Ertem restorasyon açıklaması

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, 2002-2015 yılları arasında ülke genelinde yaklaşık 4 bin kültürel varlığın restorasyonunun gerçekleştirildiğini bildirdi.


Selçuklu ve Osmanlı eseri yüzlerce han, hamam, cami, mescit, çeşme, köprü ve kemer, son yıllarda restorasyon çalışmalarıyla adeta yeniden hayat buluyor. Başta Türkiye olmak üzere Balkanlar ve Orta Doğu'daki ecdat yadigarı kültürel varlıklar, Vakıflar Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla turizmin hizmetine sunuluyor.


Vakıflar Genel Müdürü Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2002'den itibaren çok önemli restorasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi.


Hem sayısal olarak hem de proje bazlı önemli işlere imza attıklarını ifade eden Ertem, "Türkiye'de son 13 yılda 4 bin civarında kültürel varlığımızın restorasyonunu gerçekleştirdik. Her yıl 250 şantiyeyi ayakta tutuyoruz. Bu, çok önemli bir rakam. Bunu daha da artırmaya gücümüz yeter ancak 'Hem kontrollü olsun hem de...