07 / 05 / 2024

adres beyanı nereye yapılır

adres beyanı nereye yapılır

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınıyor. Buna göre adres beyanı nereye yapılır? Adres beyanı nasıl yapılır?

Adres beyanı için gereken belgeler!

Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge isteniyor mu? Muhtarlıklara adres beyanı bildirme yükümlülüğü var mıdır? İnternet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır? İşte adres beyanı için gereken belgeler...

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Oy kullanacak vatandaşların dikkatine! Bunu yapmayanlar sandığa gidemiyor!

Oy kullanmak isteyen vatandaşlar, eğer Kahramanmaraş merkezli depremden etkilendilerse ve adres değişikliği yaşadılarsa, bugün saat 23.59'a kadar e-devlet üzerinden adres beyanı yapmaları gerekiyor. Bu işlemi yapmayan vatandaşlar, seçimlerde oy kullanamayacaklar.

Vergi yapılandırma başvurusu nereye yapılır?

6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile beyan edilmemiş veya eksik beyan edilmiş vergiler yeniden yapılandırılabiliyor. Peki, vergi yapılandırma başvurusu nereye yapılır?

Miras vergisi beyannamesi nereye verilir?

Veraset ve intikal vergisi kanun hükümlerine göre,bu vergi vefat ve bağış durumlarında intikal eden mallar için ödeniyor. Vergi ödemeleri için ilk olarak malların beyan edilmesi gerekiyor. Peki, miras vergisi beyannamesi nereye verilir?

Tapu harcı cezası nereye ödenir?

Kimi vatandaşlar daha az tapu harcı ödemek için tapu satış değerini de olduğundan daha düşük beyan ediyor. Ancak bu durumun Maliye tarafından fark edilmesi halinde tapu harcı cezası ödeniyor. Peki, tapu harcı cezası nereye ödenir?

Kira beyannamesi vermeyenleri nereye şikayet edebilirim?

Kira vergisi, taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor. Vergi için beyan veriliyor. Peki, ev sahibiniz beyan vermiyor ve siz de "Kira beyannamesi vermeyenleri nereye şikayet edebilirim?" diyorsanız işte yanıtı...

Kira geliri nereye beyan edilir?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin öncelikle elde ettikleri gelir için beyanname vermesi gerekiyor. Beyannameler 1 - 25 Mart 2015 tarihleri arasında verilebiliyor. Peki, kira geliri nereye beyan edilir?

Tapu beyannamesi nereye verilir?

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için vergi ödeniyor. Peki, yeni malik ne zaman beyan verir? Tapu beyannamesi nereye verilir?

Kira beyanı nereye verilir?

Taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, kira gelir vergisi mükellefi oluyor. Vergi beyana dayalı bir vergi olduğu için öncelikle beyanname veriliyor. Peki, kira beyanı nereye verilir? Ne zaman verilir?

Kira beyanı nereye yapılır?

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirin istisna bedelinden yüksek olması halinde kira beyanı verilerek vergi ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, kira beyanı nereye yapılır? Ne zaman yapılır?

Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunana 875 TL para cezası!

Ocak 2015'ten itibaren gerçeğe aykırı beyanda bulunanların tespiti halinde idari para cezası uygulanacak.yalan beyan verdiği tespit edilen vatandaşlar 5490 sayılı Kanun gereğince yalan beyan verdikleri için 875 TL idari para cezası uygulanacak.

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir?

Eksik tapu harcı cezası ile karşılaşmak istemeyen kimseler pişmanlık dilekçesi vererek, eksik beyanı tamamlama talebinde bulunabiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir? Dilekçe nasıl yazılır?

Damga vergisi beyanı nereye verilir?

Damga Vergisinin mükellefi kağıtları imzalayan kişiler olarak karşımıza çıkıyor.Resmi dairelerle kişiler arasındaki işlemlere ait kağıtların Damga Vergisini kişiler ödüyor. Peki, damga vergisi beyanı nereye verilir?

adres beyanı nereye yapılır Haberi

adres beyanı nereye yapılır

Adres beyanı nereye yapılır?

Türk vatandaşları ile Türkiye'de bulunan yabancıların nüfus hizmetlerinin düzenlenmesine, yürütülmesine ve geliştirilmesine ilişkin esas ve usûl hükümlerini kapsayan 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu esaslarına göre adres beyanının verilmesi gerekiyor.


İl özel idaresi ve belediyeler sorumluluk alanlarındaki adres bileşenlerini adres standardına uygun olarak tanımlayıp bunlara değiştirilemeyecek sabit tanıtım numarası vererek mahallindeki bütün adresleri kapsayacak şekilde adres bilgilerini oluşturmakla yükümlü oluyor.


Herhangi bir sebeple sabit tanıtım numarası dışında adres bileşenlerinde yapılan değişiklikler de il özel idaresi ve belediyelerce takip edilerek ulusal adres veri tabanına işleniyor.


Ulusal adres veri tabanı Genel Müdürlükte tutulur. Genel Müdürlük, ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adresi bilgilerini nüfus kütüklerindeki kişi kayıtları ile ilişkilendirerek elektronik ortamda, yedekleme sistemleri ile birlikte güncel olarak tutuyor.


Yerleşim yeri adresi yurt dışında...