06 / 05 / 2024

Oy kullanacak vatandaşların dikkatine! Bunu yapmayanlar sandığa gidemiyor!

Oy kullanacak vatandaşların dikkatine! Bunu yapmayanlar sandığa gidemiyor!

Oy kullanmak isteyen vatandaşlar, eğer Kahramanmaraş merkezli depremden etkilendilerse ve adres değişikliği yaşadılarsa, bugün saat 23.59'a kadar e-devlet üzerinden adres beyanı yapmaları gerekiyor. Bu işlemi yapmayan vatandaşlar, seçimlerde oy kullanamayacaklar.



Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların seçimlerde oy kullanma haklarını kullanabilmeleri için adres beyanı işlemini mutlaka yapmaları gerektiğini ve son günün bugün olduğunu hatırlattı.

Oy kullanacak vatandaşların dikkatine! Bunu yapmayanlar sandığa gidemiyor!

Depremzedelerin oy kullanabilmesi için adres kaydı zorunluluğu

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşların 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanabilmeleri için adres beyanı yapmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

11 ilde büyük yıkıma neden olan depremde göç eden veya çadırda yaşayan vatandaşların da adres kaydı yaptırmaları zorunlu. Bugün saat 23.59'a kadar e-devlet üzerinden yapılabilecek adres kaydı işlemi ile vatandaşlar, seçimlerde oy kullanabilecekler.

Depremzedelerin oy verebilmesi için adres beyanı yapmaları gerekiyor. Farklı bir il veya ilçeye taşınan vatandaşlar, yurt veya otel gibi geçici yerler de dahil olmak üzere taşındıkları yerdeki adreslerini beyan etmeliler. Aynı il veya ilçede taşınan vatandaşlar ise ikamet adresi dışındaki geçici barınma yerlerine yönelik adres beyanı yapmalılar.

Bu işlemlerin tamamlanması, seçim gününde vatandaşların rahat bir şekilde oy kullanmalarına olanak sağlayacak. Bu nedenle, oy kullanmak isteyen vatandaşların son günü kaçırmadan, adres beyanı işlemini yapmaları önemlidir.

Afetzedelerin adres beyanlarına yönelik hazırlanan videoya göre, farklı bir il veya ilçeye taşınan vatandaşlar, yurt veya otel gibi geçici yerler de dahil olmak üzere taşındıkları yerdeki adreslerini beyan edecekler. Ayrıca aynı il veya ilçeye taşınan vatandaşlar ise ikamet adresi dışındaki geçici barınma yerlerine yönelik adres beyanı yapacaklar.

 


Geri Dön