27 / 11 / 2024

adres bildirimi cezası 2013

adres bildirimi cezası 2013

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerine göre adres bildirim zorunluluğu bulunuyor. Yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınıyor. İşte kanunda yer alan diğer esaslar...

Adres değişikliği bildirmeme cezası 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresini değiştirmesinden sonra belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. Peki adres değişikliği bildirmeme cezası 2021 yılı için ne kadar? İşte tüm merak edilenler 2021...

Çevre temizlik vergisi adres değişikliği bildirimi!

İşyeri ya da bir meskenden taşındığınızı düşünelim. Emlak ve çevre temizlik vergisi taşınmaz halinde olur? Çevre temizlik vergisi adres değişikliği bildirimi nasıl yapılır?

Adres değişikliği idari para cezasına itiraz!

Adres değişikliği bildiriminin 20 iş günü içerisinde verilmemesi halinde para cezaları uygulanıyor. Peki, adres değişikliği idari para cezasına itiraz edilir mi? Adres değişikliği cezasına nasıl itiraz edilir?

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

Mal bildiriminde geç bulunmanın cezası nedir?

Mal bildirimlerinin; Mal Bildirimi Yönetmeliğinde sayılan görevlere atanmada, göreve giriş için gerekli olan belgelerle birlikte, belirtilen tarihlerde bildirim yapılması gerekiyor. Peki, mal bildiriminde geç bulunmanın cezası nedir?

Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunana 875 TL para cezası!

Ocak 2015'ten itibaren gerçeğe aykırı beyanda bulunanların tespiti halinde idari para cezası uygulanacak.yalan beyan verdiği tespit edilen vatandaşlar 5490 sayılı Kanun gereğince yalan beyan verdikleri için 875 TL idari para cezası uygulanacak.

İkametgah bildirimi nasıl yapılır?

Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amaçlanıyor. Bu nedenle herkesin bir ikametgah bildiriminde bulunması şart. Peki, ikametgah bildirimi nasıl yapılır?

Vergi dairesine neler bildirilir?

Mükelleflerin vergi dairesine bildirmek zorunda oldukları hususlar nelerdir? Vergi dairesine neler bildirilir? Vergide Adres Değişikliği ve İşletmede Değişiklik nasıl yapılır? Doğru adres bildirimi nasıl yapılır?

Doğru adres bildirimi nasıl yapılır?

Vergi dairesine doğru bildirim yapılması ileride yaşanabilecek tüm sorunların iletişim ile çözümlenmesini sağlıyor. Peki, vergi dairesinde doğru adres bildirimi nasıl yapılır? Adres bildirimi doğru yapılmazsa ne olur?

Adres beyanı cezasına itiraz!

Kabahatler Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde idari yaptırım kararına esas savunmanın kişiye tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde ilçe nüfus müdürlüğüne bilgi ve belgelerle müracaat edilmesi gerekiyor. İşte adres beyanı cezasına itiraz esasları

Adres beyanında bulunmama cezası 2014!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 ve 51. maddeleri gereğince, yerleşim yeri adres değişiklikleri 20 iş günü içinde nüfus müdürlüklerine beyan edilmesi gerekiyor? Peki, adres beyanında bulunmama cezası 2014 ne kadardır?

Yanlış adres beyanında bulunmanın cezası 2014!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin beyan edilmesi gerekiyor. Beyanın yanlış verilmesi halinde ne gibi ceza uygulanıyor? İşte yanlış adres beyanında bulunmanın cezası 2014!

Adres değişikliği nasıl yapılır?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 ve 51 inci maddeleri uyarınca, yerleşim yeri adres değişikliği nasıl yapılır? Adres değişikliği bildirim süresi ne kadardır? Adres beyanında bulunmama cezası ne kadardır?

adres bildirimi cezası 2013 Haberi

adres bildirimi cezası 2013

Adres bildirim zorunluluğu!

Adres bildirim zorunluluğu ile ilgili yasal hükümler, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, adres bildirimi, nüfus müdürlüklerine ve dış temsilciliklerimize adres beyan formuyla yapılıyor.


Zorunlu adres bildirimi ve adres bildirim süresi ile ilgili yasal esaslar kanunda madde 50'de şu şekilde sıralanıyor:


Bildirim yükümlülüğü

MADDE 50- 

İl özel idareleri ve belediyeler bu Kanun uyarınca belirlenen standartlardaki adres bilgileri ile adres oluşumuna altyapı oluşturan yapı belgelerini, belgelerin oluşturulması ile eş zamanlı olarak ulusal adres veri tabanına işlemekle yükümlüdür.


Yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınır. Bildirim, nüfus müdürlüklerine ve dış temsilciliklerimize adres beyan formuyla yapılır. Yerleşim yeri adresi aynı konut olan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler.


Noterden verilen temsil yetkisini ve bunun kapsamını belirten yazılı belgeyi...