27 / 05 / 2024

adres bildirimi ne zaman

adres bildirimi ne zaman

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu hükümlerine göre adres bildirim zorunluluğu bulunuyor. Yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınıyor. İşte kanunda yer alan diğer esaslar...

2023'te borçlanma limiti 4.5 katına çıktı! Kur farkının faturası 123 Milyar TL!

Sayıştay'ın 2022 Genel Uygunluk Bildirimi'ne göre; Hazine, kamu-özel işbirliği bütününde yap-işlet-devret ve benzeri finansman modelleri kapsamında verdiği garantiler için 2022 yılında ödediği fark 123,1 milyar lira oldu.

Bayraktar İnşaat'tan Ankara'ya 3 bin yeni konut geliyor! Adres Ankara evleri satışta! Yeni proje!

Bayraktar İnşaat tarafından Ankara'ya 26 bloktan oluşan toplam 3 bin konutluk yeni proje geliyor. Peki Adres Ankara Evleri fiyatları ne kadar? Adres Ankara Evleri ne zaman teslim edilecek? İşte detaylar...

Borsadaki yüksek dalgalanmanın nedeni ne? Bundan sonra ne olacak?

Borsadaki sert düşüş geçtiğimiz Ağustos ayında bankacılık hisseleri özelinde yaşanan büyük dalgalanmayı hatırlattı. Peki bundan sonra ne olacak? Borsaya gelen küçük yatırımcı için yeni adres var mı?

Adres 76 İnşaat Ambalaj Plastik Tarım Kimya Gıda Limited Şirketi kuruldu!

Adres 76 İnşaat Ambalaj Plastik Tarım Kimya Gıda Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de Muharrem Güneş tarafından kuruldu.

Adres 34 İnşaat İş Makinaları Oto Yedek Parçaları Limited Şirketi kuruldu!

Adres 34 İnşaat İş Makinaları Oto Yedek Parçaları Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de Muharrem Güneş tarafından kuruldu.

Belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır?

Gayrimenkul satın alan kimselerin ilgili belediyeye tapu bildirimi yapmaları gerekiyor. Peki, belediyeye emlak bildirimi ne zaman yapılır? Emlak bildirimi nasıl yapılır?

Adres değişikliği bildirmeme cezası 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresini değiştirmesinden sonra belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. Peki adres değişikliği bildirmeme cezası 2021 yılı için ne kadar? İşte tüm merak edilenler 2021...

Adres kodu ne işe yarar?

DASK, zorunlu deprem sigortasında Adres Kodu uygulamasına başladı. Peki Adres kodu nasıl sorgulanır? Adres kodu ne işe yarar? İşte tüm merak edilenler...

Sancaktepe Adres Koru Evleri'nde görülmemiş kampanya!

İnşaat sektörünün 45 yıllık köklü ve güvenilir markası Bayraktar İnşaat, Sancaktepe’de hayata geçirdiği 'Adres Koru Evleri’ne özel eşi benzeri görülmemiş bir kampanya başlatıyor. 

Perola Residence adres bilgileri!

İstanbul Bağcılar ilçesine bağlı Güneşli'de inşa edilen Perola Residence projesi 209 rezidans daire, 31 home ofis ve 2 ticari birimden meydana geliyor. Perola Residence adres bilgileri haberimizde yer alıyor.

Greenist Güneşli adres!

Toplam 174 adet daireden meydana gelen Greenist Evleri'nde son dubleks daireler için satış süreci devam ediyor. Greenist Güneşli adres bilgileri haberimizin içinde yer alıyor

Nurol Park Güneşli açık adres!

Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen Nurol Park projesi İstanbul Avrupa Yakası Güneşli'de yükseliyor. Projede yüzde 5 peşinatla ödemeler yapılıyor...

Emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan arsa, arazi, konut ve işyeri gibi tüm gayrimenkuller için emlak vergisi ödeniyor. Vergi için bildirim veriliyor. Peki, emlak vergisi bildirimi ne zamana kadar verilir?

adres bildirimi ne zaman Haberi

adres bildirimi ne zaman

Adres bildirim zorunluluğu!

Adres bildirim zorunluluğu ile ilgili yasal hükümler, 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, adres bildirimi, nüfus müdürlüklerine ve dış temsilciliklerimize adres beyan formuyla yapılıyor.


Zorunlu adres bildirimi ve adres bildirim süresi ile ilgili yasal esaslar kanunda madde 50'de şu şekilde sıralanıyor:


Bildirim yükümlülüğü

MADDE 50- 

İl özel idareleri ve belediyeler bu Kanun uyarınca belirlenen standartlardaki adres bilgileri ile adres oluşumuna altyapı oluşturan yapı belgelerini, belgelerin oluşturulması ile eş zamanlı olarak ulusal adres veri tabanına işlemekle yükümlüdür.


Yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınır. Bildirim, nüfus müdürlüklerine ve dış temsilciliklerimize adres beyan formuyla yapılır. Yerleşim yeri adresi aynı konut olan ailenin ergin fertleri birbirlerinin yerine adres beyanında bulunabilirler.


Noterden verilen temsil yetkisini ve bunun kapsamını belirten yazılı belgeyi...