30 / 04 / 2024

adres tespiti yönetmeliği

adres tespiti yönetmeliği

Adres yönetmeliği olan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik; binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin Ulusal Adres Veri Tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte adres yönetmeliği tam metni..

Şehitlik Yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Şehitlik yerlerinin tespiti, tescili, tahsisi, yönetimi, inşası, bakımı, onarımı ve koruma işlemlerine ilişkin usul ve esasları düzenleyen Şehitlik Yönetmeliği 12 Kasım 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü yönetmeliği nasıl değişiyor?

"Vakıflar Yönetmeli̇ği̇nde Deği̇şi̇kli̇k Yapılmasına Dai̇r Yönetmeli̇k", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, yönetmelikteki hayrat taşınmazlarının tahsis işlemleri ve kullanım bedelinin tespiti değişti.

Lojman yakıt yönetmeliği!

Yakıt ihtiyacının tespiti, yakıt ödeneği talebi ve yakıtın temin, tedarik ve dağıtımına dair usul ve esaslar Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte lojman yakıt yönetmeliği ve 2016 yakıt bedelleri..

Riskli yapı tespiti yönetmeliği!

Riskli olarak tespit edilen yapılar, Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak hak sahiplerine bazı olanaklar sunuluyor. Peki, riskli yapı nasıl tespit edilir? İşte riskli yapı tespiti yönetmeliği..

Sit alanları takas yönetmeliği!

Kültür ve Tabiat Varlıklarının Koruma Kanununa göre; korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıklarının tespiti Kültür Bakanlığınca yapılıyor. Sit alanlarında takas işlemi yapılabiliyor. İşte, sit alanları takas yönetmeliği!

Ehil mirasçı yönetmeliği!

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespiti yönetmelikle açıklanıyor. İşte ehil mirasçı yönetmeliği...

Adres yönetmeliği tam metni!

Adres yönetmeliği olan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik; binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin Ulusal Adres Veri Tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor. İşte adres yönetmeliği tam metni..

Riskli alanların tespiti yönetmeliği!

Riskli alanların tespitinin kim tarafından yapıldığı, riskli yapıların tespitine nasıl itiraz edileceği gibi riskli alanlar ile ilgili yasal hükümler, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğnde yer alıyor...

Balıkçı Barınakları Yönetmeliği!

Balıkçı Barınakları Yönetmeliği, 13 Aralık 1996 tarihinde 22846 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, balıkçı barınaklarının yer seçimi ve tespiti ile özellikleri ve inşaatı ile ilgili esaslara yer veriliyor...

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliği!

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliği 11 Nisan 2005 tarihinde 25783 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında 16 Nisan 2013 tarihinde ise bazı değişikliklere yer verildi. İşte yönetmelik hükümleri...

Harita ve Harita Bilgilerini Temin ve Kullanma Yönetmeliği!

Harita ve Harita Bilgilerini Temin ve Kullanma Yönetmeliği, 31 Ağustos 1994 tarihinde 22037 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte harita ve harita bilgilerinden,yararlanma esaslarını belirleniyor...

Vakıflar Yönetmeliği!

Vakıflar Yönetmeliği 27 Eylül 2008 tarihinde 27010 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik kapsamında, Vakıf Uzmanlığı ve Uzman Yardımcılığı ile ilgili görev, yetki ve sorumlulukların düzenleniyor...

Elektronik Tebligat Yönetmeliği!

Elektronik Tebligat Yönetmeliği, 19 Ocak 2013 tarihinde 28533 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Elektronik Tebligat Yönetmeliği kapsamında elektronik ortamda yapılacak tebligatlara ilişkin usul ve esasları düzenleniyor...

adres tespiti yönetmeliği Haberi

adres tespiti yönetmeliği

Adres yönetmeliği tam metni!

Adres yönetmeliği olan Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik 31 Temmuz 2006 tarih ve 26245 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik, binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin Ulusal Adres Veri Tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasları belirliyor.


Binaların numaralandırılması ile Ulusal Adres Veri Tabanının kurulması, güncellenmesi ve yürütülmesine ilişkin hususları kapsıyor.


ADRES VE NUMARALAMAYA İLİŞKİN YÖNETMELİK

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, binaların numaralandırılması, numaralandırılan binalara ait adreslerin Ulusal Adres Veri Tabanına işlenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik binaların numaralandırılması ile Ulusal Adres Veri Tabanının kurulması, güncellenmesi ve yürütülmesine ilişkin hususları kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 25/4/2006 tarihli ve 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 69 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE...