27 / 04 / 2024

AE Mimarlık projeleri

AE Mimarlık projeleri

Fanatik Gazetesi yazarlarından Zeynep Fıratoğlu bugün AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu ile özel röportaj yaptı. İşte o röportaj..

Bağdat Caddesi'nin kimliğini AE Mimarlık koruyacak!

Kentsel dönüşümle birlikte en çok tartışılan konulardan bir tanesi de Bağdat Caddesi’nin kentsel dönüşümden sonra kendine özgü dokusunu kaybedip kaybetmeyeceği. AE Mimarlık, dünyanın en iyi 4. alışveriş caddesi Bağdat Caddesi’nin kimliğini koruyacak proje

AE Mimarlık 2 yılda 200 kentsel dönüşüme projesine imza attı!

2 yılda 200 kentsel dönüşüm projesine imza attığını dile getiren AE Mimarlığın sahibi mimar Ahmet Erkurtoğlu, "Para kazanmak için proje yapmak zorundayım. " dedi..

AE Mimarlık, 75 yeni projesini tanıttı!

İstanbul'un sayılı mimarlık ofislerinden biri olan ve 1991 yılından beri özellikle Kadıköy'de birçok önemli projeye imza atan AE Mimarlık, yıl içerisinde hayata geçireceği 75 yeni projesini tanıttı.

AE Mimarlık 75 yeni projesini tanıttı!

2 yılda 200 kentsel dönüşüm projesiyle bir rekora imza atan AE Mimarlık, yıl içerisinde hayata geçireceği 75 yeni projesini bugünkü basın toplantısında tanıttı. Yaptıkları projelerin neredeyse yüzde 90’ı Bağdat Caddesi’nde yer alıyor.

AE Mimarlık bu yıl 75 yeni projeye imza atacak!

2 yılda 200 kentsel dönüşüm projesine imza atarak bir rekora imza atan AE Mimarlık, 2015 yılı içerisinde 75 yeni projesini daha hayata geçiriyor. AE Mimarlık'ın yeni projelerini tanıtacağı basın toplantısı 28 Nisan 2015 Salı günü gerçekleşecek.

AE Mimarlık basın toplantısı 28 Nisan'a ertelendi!

Gündem yoğunluğu nedeniyle 14 Nisan Salı günü saat 10.30’da AE Mimarlık’ta gerçekleştirilecek basın toplantısı 28 Nisan Salı günü saat 10.30'a ertelendi.

AE Mimarlık yeni projelerini 14 Mart'ta tanıtacak!

2 yılda 200 kentsel dönüşüm projesine imza atarak bir rekora imza atan AE Mimarlık, 2015 yılı içerisinde 75 yeni projesini daha hayata geçiriyor. AE Mimarlık yeni projeleri tanıtmak üzere 14 Nisan Salı günü basın toplantısı düzenleyecek.

AE Mimarlık 200 kentsel dönüşüm projesine imza attı!

AE Mimarlık, kentsel dönüşümün başlamasıyla birlikte parsel bazında 200 projeye imza attı. İstanbul’un en çok proje üreten mimarlık ofislerinden biri olan AE Mimarlık, böylece önemli bir rekora da imza atmış oldu.

AE Mimarlık 200 kentsel dönüşüm projesine imza attı!

Kentsel dönüşümün başlamasından bu yana 2 sene geçti ve bu süre içerisinde İstanbul tam olarak bir şantiye alanına dönüştü, inşaat firmaları arasındaki yarış sürerken aralarından nitelikli ve kaliteli projeler farkediliyor.

AE Mimarlık'tan 2 yılda 200 kentsel dönüşüm projesi!

Kentsel dönüşümün başlamasından bu yana 2 sene geçti ve bu süre içerisinde İstanbul tam olarak bir şantiye alanına dönüştü. İnşaat firmaları arasındaki yarış sürerken aralarından nitelikli ve kaliteli projeler fark ediliyor.

Mekan Ae Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Mekan Ae Mimarlık Ve İnşaat Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah H.İ. Hassan ve Eşref Tahir ortaklığında kuruldu.

Aren Ae İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aren Ae İnşaat Taahhüt Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile TalhaBilal Geniş tarafından kuruldu.

İnsanlık için mimarlık projeleri önem kazanıyor!

Mimarlığı sosyal sorumluluk çerçevesinde değerlendiren ve mimarlığın geleceğine odaklanan “insanlık için mimarlık” projeleri hayata geçiyor. 

Ae Plan Yapı İnşaat Mimarlık Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ae Plan Yapı İnşaat Mimarlık Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Emin Sayar ve Emre Baş ortaklığında kuruldu.

Tunç Soyer Mimarlık Haftasını kutladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından Mimarlık Haftası sebebiyle gerçekleştirilen “Kent hakkı İzmir projeleri” konulu söyleşiye katıldı.

XL Mimarlık+Mühendislik'e The DNA Paris Design Awards 2020’den iki ödül!

The DNA Paris Design Awards 2020’de en iyiler ödüllendirild. XL Mimarlık+Mühendislik, “İrme Elektrik Genel Merkez Binası” ve “WITHCO Coworking Space” projeleri ile iki ayrı ödülü almaya hak kazandı.

Aryap Mimarlık ve İnşaat Projeleri Petrokimya İthalat İhracaat Limited Şirketi kuruldu!

Aryap Mimarlık ve İnşaat Projeleri Petrokimya İthalat İhracaat Limited Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Amır Rahalı tarafından kuruldu.

2018’in en iyi mimarlık projeleri belli oldu!

RIBA Uluslararası Mimarlık Ödülü, bu alandaki en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul ediliyor. İşte RIBA Uluslararası Mimarlık Ödülü 2018’de kazanan ve dereceye giren o yapılar...

Arnavutköy Darülaceze yaşam projesi AE Mimarlık'a emanet!  

Arnavutköy'e bağlı Yassıören Köyü'nde 160 bin metrekare alana yapılması planlanan yeni kompleks için açılan mimarlık yarışmasını kazanan AE Mimarlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Erkurtoğlu, projeye yaz sonu start verileceğini açıkladı. 

YTÜ Mimarlık öğrencileri Kartal projelerini sergiledi!

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Kartal için 40 proje hazırladı, öğrenciler hazırladıkları projeleri sergiledi.

TSMD Mimarlık Merkezi’nde Mimarlık Ödülleri konuşuldu!

TSMD tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serisinin sonuncusu, “Mimarlık Ödülleri / Amaç, Yöntem ve Sonuç” teması ile 23 Mart 2017 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

Bumerang Kartal AE Mimarlık imzası taşıyor!

İstanbul'un sayılı mimarlık ofislerinden AE Mimarlık, son 3 yılda kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirdiği yaklaşık 400 kentsel dönüşüm projesiyle sadece bir rekora imza atmıyor.

Bursa Kayhan’daki sivil mimarlık örneği binalar restore edildi!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

AE Mimarlık projeleri Haberi

AE Mimarlık projeleri

AE Mimarlık’ı farklı kılan nedir?

Biz, yaptığımız yapıların öncelikle işlevselliğine önem veriyoruz. Net alanın, brüt alana oranına dikkat ediyoruz. Yani mümkün olduğu kadar kayıp alansız projeler üretiyoruz. Bizim projelerimiz yatırımcıları ve mal sahiplerini zarardan kurtarıyor ve yatırımcılar ortak alanların yerine kendi dairelerinde kullandıkları alanların parasını ödüyorlar. Bunun yanında yaptığımız binaların detaylarına önem veriyoruz. İddialı cephe tasarımlarına imza atıyoruz ve o yüzden fark ediliyoruz.


Projelerinizde neleri ön planda tutuyorsunuz?

Bizim görevimiz insanların yaşam tarzına göre proje geliştirmek. Ben o evde yaşayacak insanların ne istediklerine bakıyorum. Örneğin; 3+1 daire yapıyorsak “gündüz” denilen kısmı, yani salonu, mutfağı ve bir tane odayı antreye baktırırız. Diğer 2 odayı ve banyoyu “gece” dediğimiz, evin arka kısmına baktırırız.


Teslim ettiğiniz ve şu an devam eden yurt içi/yurt dışı projeleriniz nelerdir?

Kurulduğumuz...