02 / 05 / 2024

Afad ekibi Vanda riskli bina tespiti yaptı

Afad ekibi Vanda riskli bina tespiti yaptı

Van’da 2011 yılında yaşanan depremde ağır hasar gören binaların tespiti ve yıkımı için Afad Başkanlığı’ndan görevlendirilen ekip çalışmalarını tamamladı.

AFAD tek tek açıkladı: Tam 38 bin artçı sarsıntı yaşandı! Her an 5-5,5 üzeri deprem olabilir! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 şehri etkileyen depremlerden sonra yaklaşık 38 bin artçı sarsıntının olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

AFAD deprem konutları başvurusu nasıl yapılır? Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı! 

Afetzede deprem konutları hak sahipliği başvuruları ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki AFAD deprem konutları başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen ayrıntılar...

AFAD yol masrafı ne kadar? AFAD yol masrafı nasıl alınır? Depremzede yol parası başvurusu nereden yapılır?

AFAD yol masrafı diğer adıyla depremzede yol yardım parası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. Afetzedeler, AFAD yol masrafına dair detayları araştırmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

AFAD resmen açıkladı: Depremden etkilenen 11 ilde 117 tahliye ve başvuru noktası belirlendi! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, depremzedeler için 11 şehirde toplam 117 tahliye ve başvuru noktası belirlendiği açıklandı. 

Deprem ne zaman, nerede oldu? 10 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi ve AFAD son deprem listesi!

Az önce nerede deprem oldu? Bugün deprem mi oldu? bu soruların yanıtı araştırılıyor. İşte 10 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi ve AFAD’ın kaydettiği son dakika deprem listesine dair detaylar!

Son depremler! 8 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi ve AFAD son dakika deprem listesi!

Deprem listesi araştırılan konular arasındadır. Son yaşanan deprem listesine nereden bakılır? Yakınımda olan depremleri nasıl öğrenebilirim? İşte 8 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem son dakika deprem listesi!

AFAD açıkladı: Deprem bölgesine geri dönmek isteyen afetzedelerin yol ve bilet masrafları Ziraat Bankası'na yatırılacak 

AFAD tarafından deprem bölgesine geri dönüş yapmak isteyen afetzedelerin yol masrafı ve bilet ücreti ödemelerinin kimlik numaraları üzerinden Ziraat Bankasına yatırılacağı açıklandı. İŞte ayrıntılar...

Az önce deprem nerede oldu? 6 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem son dakika deprem listesi!

Deprem listesi vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Son yaşanan deprem listesine nereden bakılır? Yakınımdaki depremleri nasıl öğrenebilirim? İşte 6 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem son dakika deprem listesi!

AFAD tek tek açıkladı: O ilin iki ilçesinde deprem alarmı! 7.9 büyüklüğünde...

AFAD tarafından hazırlanan rapora göre Kuzey Anadolu fayının geçtiği Erzincan’da yaşanabilecek büyük depremde, Trabzon’da en fazla etkilenecek iki ilçe peş peşe belli oldu. İşte son dakika ayrıntıları...

Bakan Nebati, deprem sonrası AFAD'a ne kadar para aktarıldığını açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada deprem sonrasında AFAD'a 40 milyar TL'den fazla nakit aktardıklarını dile getirdi.

Hatay'da 3.6 şiddetinde deprem! AFAD, deprem hakkında açıklama yaptı: çevre illerden de hissedildi!

Türkiye-Suriye sınırında deprem oldu. AFAD depremin merkez üssünü Hatay Kırıkhan olduğunu duyurdu.

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

AFAD'ın verdiği hane başı destek hesaplara yatmadı diyenler bu adımları yapmalı

AFAD, Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen deprem sonrasında verilen hane başı destek ödemeleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Bazı vatandaşların ödemelerini henüz alamadığı belirtildi.

Afad ekibi Vanda riskli bina tespiti yaptı Haberi

Afad ekibi Vanda riskli bina tespiti yaptı

Van’da 2011 yılında yaşanan depremde ağır hasar gören binaların tespiti ve yıkımı için Afad Başkanlığı’ndan görevlendirilen ekip çalışmalarını tamamladı. 2011 depreminde ağır hasar alan ve yıkımı gerçekleştirilemeyen birçok konut, yüksek rakamlara denk gelen maliyeti yüzünden yıktırılamamıştı. Konut sahibi birçok vatandaşın kendi imkanları ile gerçekleştiremediği yıkım için AFAD duruma el atmıştı. Hasarlı binaların tespiti için Van’a gönderilen AFAD ekipleri, kentteki çalışmalarını sonlandırırken, yıkılacak olan hasarlı binaların sayısı da belirlendi. Hasarlı binaların bir an önce yıktırılması için yapılan tespit çalışmaları sonucunda 13 mahallede toplam 991 konutun yıktırılması gerektiği öğrenilirken, sonuçların AFAD Başkanlığı’na gönderildiği öğrenildi. Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan AFAD Van İl Müdür Vekili Aziz Salihoğlu, hasarlı olduğu tespit edilen ve yıktırılması gereken 991 konutun bulunduğunu belirtti. Bu sayıyı...