06 / 05 / 2024

AFAD ev uyarısı

AFAD ev uyarısı

İran'da yaşanan 5.9'luk deprem Van'da can aldı. Köylerde büyük hasara yol açan depremle ilgili uyarılar yapan AFAD, "Vatandaşlarımızın, Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Ev sahipleri dikkat! Ev sahiplerine vergi uyarısı...

Ev sahiplerinin kira gelirleri ile ilgili olarak yeni gelişmelere ilişkin yapmaları gereken bazı işlemler bulunduğu belirtildi. Buna göre kaydedilen bu işlemler kapsamında 2.750 Türk Lirası kira uyarısı yapıldığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Naci Görür’den yine korkutan deprem uyarısı! ‘Böyle depremler beklenebilir!’

AFAD tarafından paylaşılan verilere göre, dün Siirt merkezde 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin şiddetini 4.1 olarak kayıtlara geçti. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür’den “Böyle depremler beklenebilir” uyarısı geldi.

Son dakika! AFAD'dan 13 il için turuncu kodlu sağanak uyarısı yapıldı! İşte o iller...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde etkili olan sağanak yağışlardan sonra 13 il için turuncu kodlu sağanak uyarısı yaptı. İşte o iller ve tüm detayları...

Gümüş fiyatları bugün ne kadar oldu? İslam Memiş son uyarısını yaptı! Gümüş yatırıcıları kemerlerinizi bağlayın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gümüş fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunaraj son uyarısını yaptı. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüş yatırımcıları kemelerinizi bağlayın...

Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! Sel ve su baskınına karşı çok dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan sağanak uyarısıyla, başkent Ankara'da sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Dikkat! Bakanlıktan bedelli askerlik hizmetine müracaat edeceklere önemli ödeme uyarısı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bedelli askerlik hizmetine müracaat edecek vatandaşlara yönelik önemli ödeme uyarısı yayımladı. İşte detaylar...

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

Yaş çay fiyatları fırladı! Üreticilere ''Acele etmeyin'' uyarısı geldi! 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, çay hasadında hava şartlarına bağlı  bir rekolte düşüklüğü olduğunu söyleyerek üreticilere'' acele etmeyin'' uyarısında bulundu. Yaş çay fiyatları fırladı! Yaş çay fiyatları ne kadar oldu? 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Sağlık Bakanı'ndan son dakika uyarısı! Hastanelerin yüzde 25'i kapanabilir!

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'dan son dakika uyarısı geldi. Hastanelerin yüzde 25'i kapanabilir... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Gram altın için kritik 28 Mayıs uyarısı: İslam Memiş 1.550 lirayı işaret etti ve tek tek açıkladı! Altın alacaklara şok!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten seçim öncesi son dakika gram altın uyarısı geldi. Peki gram altın yükselecek mi düşecek mi? 

Hava Durumu Uyarısı: 14 il için ani sel, dolu ve hortum riski var!

Yarın ülke genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da şiddetli yağış tahmini yapılıyor. 14 şehir için sel, su baskını, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

İzmir için son dakika deprem uyarısı! Jeofizik Mühendisleri Odası açıkladı: Yaklaşık 6.5 büyüklüğünde... 

Jeofizik Mühendisleri Odası tarafından, İzmir'in Konak ve Karşıyaka gibi ilçelerinde zeminin çok zayıf alüvyon tabakadan meydana geldiğine dikkat çekildi ve deprem uyarısı yapıldı.

IMF'den son dakika temerrüt uyarısı: Ciddi yansımaları olur!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack yaptığı açıklamada ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yaptı.

AFAD ev uyarısı Haberi

AFAD ev uyarısı

AFAD tarafından yapılan açıklamada, İran'ın Hoy şehri yakınlarında Türkiye sınırına yakın bölgede saat 08.53'te 5.9 büyüklüğe sahip deprem yaşandığı açıklandı.Takvim'de yer alan habere göre; depremin Türkiye sınırına yakın olması nedeniyle Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde de hissedildiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

EVLERE GİRMEYİN!

"AFAD'dan 13 arama kurtarma ekibi ile Başkale ilçe jandarma, 112 acil ve UMKE ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Van il AFAD lojistik depodan ilk etapta 144 adet aile tipi çadır olay bölgesine gönderilmiştir. Türk Kızılay ekipleri olay bölgesine sevk edilmiştir. Vatandaşlarımızın, Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır."

Açıklamada ayrıca, bölgede bulunan gelişmelerin izlendiği açıklandı.