05 / 05 / 2024

afad soma ekibi psikolojik danışmanlar

afad soma ekibi psikolojik danışmanlar

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından (AFAD), maden faciasının yaşandığı Soma'da, 34 araç ve bin 289 personel ile arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz sürdürüldüğü bildirildi...

Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay Lübnan'da sahra hastanesi kuracak!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Lübnan'da yaşanan patlamaya ilişkin, Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilmekte, Sahra Hastanesi kurulumu planlanmakta" dedi...

Afad ekibi Van'daki çalışmaları tamamladı!

Van’da 2011 yılında yaşanan depremde ağır hasar gören binaların tespiti ve yıkımı için Afad Başkanlığı’ndan görevlendirilen ekip çalışmalarını tamamladı.

Soma zeytinlikte imar planı da yok!

Soma zeytinlikte imar planı da yok. Soma Kolin Termik Santrali'nin kurulması için acele kamulaştırma sürecinde olan zeytinlik alanların henüz imar planlarının dahi olmadığı ortaya çıktı.

Soma'daki o imzalar sahteymiş!

SOMA Madencilik’te tek sorumlu olarak Genel Müdür Ramazan Doğru’yu gösteren belgedeki imzalar sahte çıktı. Emniyet Kriminal, 4 Eylül’de açıkladığı raporunda incelenen imzanın Ramazan Doğru’ya ait olmadığını açıkladı.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği Soma'daki anaokulunu açtı!

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 23. Anaokulu, 13 Mayıs 2014’te Türkiye’yi yasa boğan maden faciasının yaşandığı Manisa’nın Soma ilçesinde 18 Eylül 2014 Perşembe günü düzenlenen törenle açıldı.

AFAD'ın Afete Hazır İşyeri Projesi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) başlattığı "Afete Hazır İşyeri" Projesi'nin ilk etabının Kocaeli'nde gerçekleştirildiği bildirildi.Can ve mal kaybının yanı sıra çevre hasarlarının da önüne geçilmesi amaçlanıyor...

Soma Holding'in gökdelen taktiği!

Soma Holding’in patronu Alp Gürkan, Spine Tower’da imar kirliliğine sebep olduğu iddiasıyla verdiği ifadede ‘Kat karşılığı yapıyorum’ dedi. Ancak yaptığı sözleşmede bütün sorumluluğun kendisinde olduğunu kabul ediyor.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 23. Anaokulunu Soma'da açıyor!

Çocuklar Gülsün Diye Derneği 23. Anaokulunu Soma'da açıyor. Çocuklara modern bir eğitim ve oyun ortamı sunacak olan anaokulu, 18 Eylül’de yapılacak açılış töreninin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanacak.

Esenler Belediyesi Kurtarma Arama, AFAD aracı aldı!

Esenler Belediyesi, deprem, yangın ve sel gibi her türlü afet ve olağanüstü durumunda müdahaleye hazır, tam donanımlı bir AFAD (Afet ve Acil Durum) aracı satın aldı. İşte fotoğraflarıyla o AFAD aracı...

Soma'daki Ata Bacası ve Eynez madenlerinde çalışmalar hızlandı!

Soma A.Ş., önceki gün eksikleri giderdiği için kısmen açılmasına karar verilen Işıklar Madeni’nden sonra diğer 2 madeni Ata Bacası ve facianın meydana geldiği Eynez’de de çalışmaları hızlandırdı.

Soma'ya OSB kuruluyor!

Yaşanan maden faciasının ardından ekonomik sıkıntılar yaşayan Soma'lı esnafa destek için 50 bin liralık "sıfır" faizli kredinin ardından ikinci adım atıldı. Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulması amacıyla 91 hektarlık alan için "kamu yararı" kararı ve

Soma Işıklar madeninde üretim yeniden başladı!

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı olan Işıklar maden ocağında bugün itibarıyla üretime başlandığını, yaklaşık 2 bin işçinin işbaşı yaptığını bildirdi.

Soma'daki Işıklar maden ocağı üretime başlıyor!

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı olan Işıklar maden ocağında bugün itibarıyla üretime başlandığını, yaklaşık 2 bin işçinin işbaşı yaptığını bildirdi.

afad soma ekibi psikolojik danışmanlar Haberi

afad soma ekibi psikolojik danışmanlar


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından (AFAD), maden faciasının yaşandığı Soma'da, 34 araç ve bin 289 personel ile arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz sürdürüldüğü bildirildi. 


AFAD'dan yapılan açıklamada, Soma'daki maden ocağında meydana gelen facianın ardından müdahale edildiği hatırlatılarak çalışmaların daha hızlı ilerleyebilmesi için arama kurtarma personeli sayısının 596'ya, psikososyal destek personeli ve tıbbi personelin toplam sayısının ise 599'dan 693'e çıkarıldığı belirtildi. 


AFAD Başkanı Fuat Oktay'ın olaydan hemen sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile olay yerine intikal ederek çalışmaları yerinde takip ettiği ve arama kurtarma faaliyetlerini koordine ettiği hatırlatılan açıklamada, arama kurtarma, sağlık ve lojistik hizmetlerinin AFAD'ın koordinasyonunda diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği ile yürütüldüğü kaydedildi. 


Açıklamada şu bilgilere yer verildi:


"Arama kurtarma çalışmaları kapsamında AFAD koordinasyonunda...