06 / 05 / 2024

AFAD'ın Afete Hazır İşyeri Projesi!

AFAD'ın Afete Hazır İşyeri Projesi!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) başlattığı "Afete Hazır İşyeri" Projesi'nin ilk etabının Kocaeli'nde gerçekleştirildiği bildirildi.Can ve mal kaybının yanı sıra çevre hasarlarının da önüne geçilmesi amaçlanıyor...



Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) başlattığı "Afete Hazır İşyeri" Projesi'nin ilk etabının Kocaeli'nde gerçekleştirildiği bildirildi


AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, kurum tarafından büyük endüstri kazalarının önlenmesi ve etkilerinin en aza indirilmesinin hedeflendiği, projeyle olası can ve mal kaybının yanı sıra çevre hasarlarının da önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtildi.


Büyük endüstriyel kazaların önlenmesi için üst ve alt seviyeli kuruluşların teknik personellerine yönelik hazırlanan eğitimin Halkbank sponsorluğunda Kocaeli'nde tamamlandığı aktarılan açıklamada, eğitimlerin 2 yılı kapsayan ve her biri 12 gün süren 8 programdan oluştuğu kaydedildi.


AFAD'ın düzenlediği eğitimlerin sanayi tesis yöneticileri ve çalışanları için fırsat niteliği taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, "AFAD, 17 Ağustos Marmara Depremi'nde ve farklı zamanlardaki büyük sanayi kazalarını önlemeyi hedefleyen 'Büyük Endüstriyel Kazalar Eğitimi'ni Türkiye'de ilk kez sanayi tesisleri için düzenliyor. İkinci ayağı İstanbul'da devam edecek eğitimlerin ilki, Kocaeli Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde 47 kamu, kurum, kuruluş ve 95 kursiyerin katılımıyla Kocaeli'nde yapıldı" denildi.


Açıklamada, görüşlerine yer verilen AFAD Eğitim Merkezi Müdürü Akın Erdoğan da 8 eğitimle yaklaşık 700 büyük endüstri tesisine ulaşmayı ve bu eğitimlerle kurumsal kazanımlar elde etmeyi amaçladıklarını kaydetti.


AA 


Geri Dön