03 / 05 / 2024

Soma Işıklar madeninde üretim yeniden başladı!

Soma Işıklar madeninde üretim yeniden başladı!

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı olan Işıklar maden ocağında bugün itibarıyla üretime başlandığını, yaklaşık 2 bin işçinin işbaşı yaptığını bildirdi.






Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs tarihinde Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Eynez Maden Ocağı'nda meydana gelen ve 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan maden faciasının ardından o şirketin kapatılan diğer maden ocağı Işıklar'da üretim yeniden başladı. Facianın ardından yapılan denetimlerde gerekli iş sağlığı ve iş güvenliği şartlarını taşımadığı gerekçesiyle süresiz kapatılan Işıklar Maden Ocağı'nın müfettişlerce yapılan denetimlerin ardından iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin alınmasıyla birlikte dün akşam itibariyle kısmen üretime başladığı açıklandı. Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, madenin faaliyete başladığını belirterek, bin 800'e yakın işçinin bu madende çalıştığını kaydetti.

Şirketin iki diğer maden ocağı olan Atabacası ve facianın yaşandığı Eynez Maden Ocağı'nın da halen kapalı olduğuna dikkat çeken Atçı, "Firmanın bize belirttiğine göre Atabacası'ndaki eksiklikler de önümüzdeki hafta itibariyle tamamlanacak. Müfettişlerimizin eksikliklerin giderildiği yönünde bir tespitleri olursa orada da üretim başlayacak. Ondan sonra da Eynez'le ilgili çalışmalara geçilecek. Nasıl bir çalışma yapılacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön