19 / 05 / 2024

afet çalışmaları

afet çalışmaları

Türkiye'de deprem zamanı binaların ne kadar dayanıksız olduğunu gördük. Binaların dayanıksız olduğu oranlarını biliyoruz ama ne kadar dayanıklı olduğunu bilmiyoruz. Evlerimiz dışında yaşamımızın çoğu zamanı işyerlerimizde geçiyor. Peki işyerlerimiz ne dur

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.

Erzurum'da depreme yönelik çalışmalar hızlandı!

Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı ile Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi'nde depreme yönelik çalışmalarını hızlandırdı. 

Niğde'de afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar TBMM'de!

Niğde'de depreme dayanıklılık ve afet yönetimi konusunda yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta dönüşüm çalışmalarına başladı!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İl Afet Risk Azaltma Planı'nın (İRAP) uygulanacağı Kahramanmaraş'ta şehri güvenli hale getirmek amacıyla kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı.

Beylikdüzü Gürpınar için dönüşüm çalışmaları hazır!

Beylikdüzü’nde köhneleşmiş yapıların olası bir afet anında can ve mal kaybına yol açmasını engellemek için kentsel dönüşümü amaçlayan çalışmalar yapıldı. Bu kapsamda geliştirilen plan notları, Beylikdüzü Belediye meclisinde onaylandı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’nın onayına sunuldu.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmaları masaya yatırıldı!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Afet Odaklı Çalışmalar” ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Kentsel Dönüşüm Projeleri” toplantısına katıldı.

Eskişehir'deki afet riskli alanlarda dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en büyük sorunlanndan biri olan afet riskli alanlar için düğmeye basıldı. Belediye Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi konusunda yaptığı çalışmaları kamuoyu ile de paylaştı.

Islahiye'de riskli alan çalışmaları başladı!

1. derece deprem kuşağı ve aktif fay hattında bulunan İslahiye İlçesinde riskli alan çalışmaları başladı. Gaziantep'te 6306 sayılı Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüşümü Hakkında Kanun kapsamında riskli alan çalışmaları artarak devam ediyor.

AFAD Soma'daki çalışmalarını 241 araç ve bin 489 personelle sürdürüyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Soma'daki maden faciasının ardından arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmalarının 241 araç ve bin 489 personelle kesintisiz sürdürüldüğünü bildirdi...

AFAD: Soma'da, 34 araç ve bin 289 personel ile çalışmalarımız sürüyor!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığından (AFAD), maden faciasının yaşandığı Soma'da, 34 araç ve bin 289 personel ile arama kurtarma ve psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz sürdürüldüğü bildirildi...

Mersin'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımlar başladı!

Mersin'de kentsel dönüşüm çalışmaları Mersin'de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, afet riski altında bulunan 6 katlı bir binanın yıkımına başlandı. Riskli olduğu için boşaltılan Türkmen Apartmanı'nın yıkımına başlandı...

Muş'ta eksi 20 derecede inşaat çalışmaları sürüyor!

Muş’ta ilk defa eksi 20 derecede inşaat çalışması yapılıyor. Muş’ta yapımına başlanan Afet Acil Durum Lojistik depo inşaatında çalışmalar elverişsiz hava koşullarına rağmen devam ediyor...

afet çalışmaları Haberi

afet çalışmaları




Türkiye'de binaların ne kadarının depreme dayanıklı olduğuna dair bir araştırma yok, ama çoğunun ne kadar dayanıksız olduğunu daha önce yaşanmış depremlerde gördük.


Binaların deprem yönetmeliğine göre inşa eden, zemin özelliklerini dikkate alan, uygun malzeme kullanan, acil çıkış planları olan eşyalarını sabitleyen işyeri sayısı çok çok az.


Özellikle KOBİ'lerde durum çok vahim. Diğer taraftan organize sanayi bölgeleri de fay hatları üzerinde veya yakınında, sel rotaları üzerinde kurulmuş vaziyette.


Yüksek katlı plazalar da risk altında


Yüksek katlı ve farklı işyerlerinden oluşan plazalarda ofis donatılarının devrilme risklerinden acil çıkışlara kadar birçok konu büyük tehlike oluşturuyor. Bu yapılarda çoğu acil çıkış merpeni sigara içme alanı veya fazla eşyaların konulduğu depo alanı olarak kullanılıyor. Çalışanların konuya önem vermemesi, talepkar olmaması ise ayrıca bir sorun teşkil ediyor.


Yüksek katlı yapılarla...