02 / 05 / 2024

afet kaçış yolu nedir

afet kaçış yolu nedir

Körfez Belediyesi; İlimpark, Afet Kaçış Yolu ve Türkiye'de ilk defa Körfez'de kurulacak olan Kocaeli Üniversitesi Kara ve Raylı Sistemler Yüksek Okulu projeleri ile ilçeyi canlandıracak.

Konut maliyeti arttı, dönüşüm kitlendi! Müteahhitler deprem bölgesinden kaçıyor, yüksek kazançlı lüks yapılara gidiyor!

'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen 7'den büyük iki depremin ardından, afet bölgesinin ihya edilmesi için yeni konut inşaatlarına başlandı. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından müteahhitlerin deprem bölgesinden kaçtığını dile getirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

EYT’yi kaçıranlar, yine de erken emekli olabilirsiniz! İşte erken emeklilik yöntemleri...

EYT’nin yasalaşmasıyla milyonlarca kişi SGK’larda uzun kuyruklar oluştururken, beklenenden daha erken emekli olmanın tek yolu ise EYT ile sınırlı değil.  Peki şartları neler, kaç gün prim ödemek gerekli?

Bu Sevgililer Günü indirimi kaçmaz! Safir yüzük 2.813 TL’ye düştü! 6 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Sevgililer Günü’nde sevgilisine değerli bir hediye almak isteyenler bu indirimi çok sevecek. Lal Pırlanta’da  alyanslar, tam tur yüzükler, su yolu bileklikler, tek taş kolyeler ve gerdanlıklarda yüzde 65 indirime girdi. Peki indirimde hangi pırlanta takı kaç TL?  İşte detaylar…

Artvin Borçka Afet Konutları sahiplerine teslim edildi!

Artvin'in Borçka ilçesinde inşa edilen 44 afet konutunun anahtarları, gerçekleştirilen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Altınbaş Pırlanta’da su yolu bilekliklerde yüzde 35’e varan indirim! İşte, Altınbaş Pırlanta 25 Eylül 2022 fiyat listesi

Altınbaş Pırlanta’ pırlanta su yollarında yüzde 35’e varan indirim fırsatı. Zarif ve sade aksesuarlardan hoşlanan kadınların ilk tercihleri arasında bulunan su yolu bilekliklerde geçerli fırsatı kaçırmayın. İşte, Altınbaş Pırlanta su yolu bilekliklerde 25 Eylül 2022 fiyat listesi…

Analistler "Başka yolu yok" dedi! İşte doları düşürecek çılgın yöntem

Doların yeniden 16 seviyesine çıkmasıyla birlikte kurun nasıl düşeceği yönünde tartışmalar da başladı. Analistlere göre doları düşürmenin yolu, süper bonodan geçiyor.

Bolu'da kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bolu Belediyesi, Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde yer alan kaçak yapılar belediye ekipleri tarafından yıkılıyor.

Kağıthane Bisiklet Yolu projesi tamamlanıyor!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ‘Kağıthane Bisiklet Yolu’ projesini yerinde inceledi. Başkan Öztekin, bisiklet yolunun 7,5 kilometre uzunluğuna sahip olacağını söyledi.

Kaçak yapılara sigorta yapıldı! 

Doğal Afet Sigortalar Kurumu’nun (DASK) verilerine göre; imar barışı yapı kayıt belgesi alınan kaçak yapıların sigortalandığı ortaya çıktı.  

Bursa'nın doğal afet planı var mı?

Bursa'da bulunan yapıların yüzde 60'ının kaçak olduğunun ortaya çıkmasından sonra Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, şimdi de Bursa'nın doğal afet planının olmadığını açıkladı.

Bursa Uludağ’daki işletmenin kaçak bölümleri yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Uludağ yolu üzerindeki bir işletmenin kaçak olarak inşa edilen bölümlerini yıktı.

Rize'deki apartmanlarda komşuluk köprüsü kuruldu!

Rize'de, 3 bloktan meydana gelen apartmanlar, çatı katlarına olası yangın durumunda kaçış yolu oluşturmak için ilginç çözüm üretti. Apartman çatıları kurulan demir köprülerle birbirine bağlandı.

afet kaçış yolu nedir Haberi

afet kaçış yolu nedir

Çalışmalarına aralıksız devam eden Körfez Belediyesi, İlimpark, Afet Kaçış Yolu ve üniversite projeleriyle Körfez'i çekim merkezi haline getiriyor. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın önderliğinde hayat bulan dev projelerle ilçenin de çehresini değişiyor. Baran, sorunları çözülmüş ve sıkıntıları geride bırakmış Körfez hayaline adım adım yaklaşıyor. İlimtepe'de 210 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek "İlimpark Projesi" ile Körfezlilerin aileleri ile birlikte her türlü aktiviteyi gerçekleştirebilecekleri yeni bir alan oluşturulacak. 


İLİMPARK PROJESİ 


Toplamda 210 bin 561 metrekareye kurulacak olan İlimpark içerisinde spor kompleksi, seyir terası, izci kampı, göletler, at çiftliği, yöresel halk pazarı, ATV sporları, kır kahvesi, tırmanma duvarı, kaykay pisti, kır lokantası, değirmen, gözetleme kulesi, çocuk oyun alanları, paintball alanı, bisiklet parkurları, piknik alanları, yağmur barınakları, çim anfı, kafes hayvanları, fayton gezinti alanı, camii gibi...