25 / 11 / 2024

afet kanunu maddeleri

afet kanunu maddeleri

Normal hayatı olumsuz etkileyen doğa kaynaklı olaylar afet olarak nitelendiriliyor. Peki bu hususla ilgili çıkarılan Afet Kanununun amacı nedir? Yanıtı haberimizde...

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun İle 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Müzeyyen Şevkin'den Kamu İhale Kanunu açıklaması!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, ‘Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Teklifi'ne ilişkin konuşma yaptı. Şevkin, Kamu İhale Kanunu'na da değindi ve millet bahçelerinin havaalanının, köprülerin alt geçitlerin afet kapsamında tutulduğunu belirtti...

Borçlar Kanunu'na göre ev sahibi ve kiracı hakları!

Ev sahibi ve kiracının kanunen birbirlerine yükümlülükleri bulunuyor.  6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu'na göre, bu maddeleri sizler için sıraladık...

Torba Yasa İmar Kanunu maddeleri!

14 Nisan 2016 tarihinde TBMM'de kabul edilen Torba Yasa, 26 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun ile İmar Kanunu'nda da yenilikler yapıldı. İşte Torba Yasa İmar Kanunu maddeleri..

Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği!

Mecliste kabul edilen 2016 Torba Yasa ile 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında birtakım değişikliklere yer verildi. İşte Torba Yasa İmar Kanunu değişikliği maddeleri 2016..

Kentsel dönüşüm yasası ile kat mülkiyeti kanunu karıştırılıyor!

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kamuoyunda bilinen adıyla Kentsel Dönüşüm Yasası ile 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kentsel dönüşüm sürecinde birbirine çok fazla karıştırılmakta.

İmar affı kanunu yürürlük süresi uzatıldı mı?

İmar affı kanunu olan 2981 sayılı kanun, 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanun gereğince 31 Mayıs'ta yürürlükten kaldırılacaktı. Peki, imar affı kanunu yürürlük süresi uzatıldı mı?

Afet riski altındaki alanlar ve riskli yapı tespiti nasıl yapılır?

Yasa koyucu Afet Riski Altındaki Alanları da yasa ile güvence altına almıştır. Avukat Kadir Kurtuluş’a Afet Riski Altındaki Alanların Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki kanunu açıkladı...

Mahalleler Birliği imar affı kanunu için Ankara'ya gidiyor!

İstanbul Mahalleler Birliği, "İmar Affı Kanunu" ve "Afet Kanunu"nun haksız uygulamalarına karşı Kanun Değişikliği Teklifi önerilerini TBMM'de grubu olan siyasi partilere iletecek. Ankara'ya gidecek heyet 8 Mart Pazar günü uğurlanacak.

Borçlar Kanunu kira bedeli!

Borçlar Kanunu kira bedeli maddeleri ile göre kiracı aleyhine değişiklik yapılmaması gerektiği ve gerektiğinde kira bedeli tespit davasının açılabileceği açıklanıyor. İşte Borçlar Kanunu kira bedeli esasları...

Kentsel dönüşüm kanunu 2014!

Kentsel dönüşüm kanunu olan 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun 16 Mayıs 2012 tarihinde kabul edildi. Peki kanunda yer alan esaslar nelerdir? İşte kentsel dönüşüm kanunu tam metni..

Yeni tüketici hakları kanunu!

6502 sayılı Yeni tüketici hakları kanunu, 28 Mayıs 2014 Çarşamba günü yürürlüğe girecek. 28 Kasım 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni tüketici hakları kanunu maddeleri neler?

afet kanunu maddeleri Haberi

afet kanunu maddeleri

Afet Kanununun amacı!

Normal hayatı ve insan faaliyetlerini olumsuz yönde etkileyen deprem, yangın, su baskını, yer kayması, kaya düşmesi, çığ, şiddetli fırtına gibi doğa olayları, afet olarak nitelendiriliyor.


Afetzedeler ise, meydana gelen bir afetten dolayı ekonomik, sosyal ya da fiziksel yönden zarar gören kimselere deniyor.


Afetlerden zarar gören kimseler, afet sonucu evsiz kalabiliyor. Devlet bu husus ile ilgili olarak, meydana gelen bir afetten dolayı evsiz kalanlara yer tahsisi yapabiliyor. 


Konu ile ilgili hükümler Afet Kanunu kapsamında veriliyor. Afet Kanununun amacı ise şu şekilde sıralanıyor;


Afet Kanununun amaçları;

- Afetlere karşı hazırlık yapmak,

- Ülke çapındaki stratejik afet planlarını hazırlamak,

- Afetlerden önce koruyucu ve önleyici tedbirleri almak,

- Bilinçli toplum oluşturulmasını sağlamak,

- Afet sırasında ve sonrasındaki hizmet ve yardımların yapılmasını sağlamak.


Peki afetten dolayı evsiz kalan afetzedelere yer tahsisi...