03 / 05 / 2024

Afet sonrası hasarlı alanlara havadan görüntüleme protokolü

Afet sonrası hasarlı alanlara havadan görüntüleme protokolü

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile DASK arasında "Afet Sonrası Hasarlı Alanlarda Havadan Görüntü Alımı ve Veri Üretimine İlişkin İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı son dakika açıklamasında Antalya'da yaşanan aşırı yağış ve fırtına sonrası Muratpaşa, Kepez, Serik ve Aksu ilçelerinin 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan edildiğini duyurdu. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Deprem öncesinde harcanan 1 TL, afet sonrasında 7 TL'ye karşılık geliyor! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis'te yaptığı konuşmasında kentsel dönüşüm ve deprem bölgesindeki çalışmalar ile ilgili önemli noktalara değindi. İşte Yılmaz'ın o açıklaması...

İnşaat halindeki emniyet binası için 'orta hasarlı' denilerek yıkım kararı verildi!

Hatay İl Emniyet Müdürlüğü’nün kaba inşaat halindeki yeni hizmet binasının 6 Şubat depremleri sonrası ‘orta hasarlı’ denilerek yıkılması Meclis gündemine taşındı.

İçişleri Bakanlığı ve AFAD harekete geçti! Orta hasarlı binalar için yeni düzenleme geliyor!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) özellikle orta hasarlı yapılar için önemli bir genelge yayınlandı. Yayımlanan genelge, orta hasarlı binaları ağır hasarlı olarak kabul etme ve ilgili yasal düzenlemeleri içeriyor.

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Otomotiv sektörü İstanbul depremine hazır mı? Depremde kaç otomobil hasar görecek?

Yaşadığımız büyük afet sonrasında İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Aşin otomobil Genel Müdürü Okan Erdem dikkatleri beklenen depreme çekerken otomobil sahiplerini ilgilendiren önemli açıklamalar yaptı.

Deprem sonrası evlere girenler için kritik uyarı geldi! Bunlara dikkat edin lütfen!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem sonrasında evlere giren vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Ayrıca hasarlı bina sayısı da açıklandı. İşte detaylar…

Akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü! Deprem sonrası EPGİS'ten açıklama geldi!

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde hissedilen şiddetli depremler sonrasında Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından açıklama geldi. Afet bölgesindeki akaryakıt istasyonlarında bağlantı noktaları çöktü…

Van'daki ağır hasarlı binalar acilen yıkılmalı!

YYÜ Afet Yönetimi ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Van'daki depremle ilgili konuştu. Selçuk, "Van’daki yapı stokunun acilen belirlenmesi lazım. Ağır hasarlı binalar var, bunların acilen yıkılması gerekiyor" dedi.

Kastamonu'da 1050 konutun ihalesi yapıldı!

2022 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kastamonu'da afet sonrasında inşa edilen konutların ihalesi hakkında açıklamada bulundu. 

Afet sonrasında konutlarda ne kadarlık hasar oluştu? 

Son zamankarda Rize, Artvin, Manavgat, Marmaris, Milas, Bodrum, Kastamonu, Sinop ve Bartın’da meydana gelen afetlerde sigortalıların toplam hasar tutarı saptandı.

Sinop'ta 40 adet afet evi yıkıldı!

Sinop'ta 35 sene önce heyelan sonrasında vatandaşların yaşaması için inşa edilen 40 adet afet evi yaşanan sel felaketinden sonra yıkıldı.

Afet sonrası hasarlı alanlara havadan görüntüleme protokolü Haberi

Afet sonrası hasarlı alanlara havadan görüntüleme protokolü

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) arasında "Afet Sonrası Hasarlı Alanlarda Havadan Görüntü Alımı ve Veri Üretimine İlişkin İşbirliği Protokolü" imzalandı. 


Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Gökhan Kanal, Genel Müdürlükte gerçekleştirilen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, geçmişte de DASK ile işbirliği protokolleri imzalandığını, bu kapsamda Zorunlu Deprem Sigortası olmayanlara işlem yapılmadığını hatırlattı.


Söz konusu protokole ilişkin bilgi veren Kanal, "Allah ülkemizi, milletimizi afetlerin her türlüsünden korusun, kollasın ama diyelim bir doğal afet yaşandı, burada yapılması gereken çalışmalar, tespitler oluyor. Böyle bir anda talep edilmesi halinde biz 24 saat içerisinde afet sahasının ortofoto görüntülerini DASK'a verebileceğiz." diye konuştu. 


Kanal, bu protokol kapsamında haritalamanın ücretli yapılacağına dikkati çekerek, protokolün hayırlı olmasını diledi. 


- "Zararların hızlı bir şekilde tespiti önemli" 

DASK...