15 / 05 / 2024

afganistan demiryolu

afganistan demiryolu

Afganistan'ı, Türkmenistan, Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan üzerinden Avrupa'ya bağlayacak demiryolu 28 Kasım'da açılıyor.

Afganistan, Avrupa'ya bağlandı!

Afganistan Devlet Başkanı Gani, ülkeyi Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak demiryolu hattının açılışında, "Demiryolu koridorunun inşasındaki öncülüğü için Türkmenistan'a teşekkürü borç biliriz. Yaşasın Türkmenistan-Afganistan dostluğu." dedi.

Afganistan'ı Avrupa'ya bağlayacak demiryolu hattı açıldı!

Afganistan Devlet Başkanı Gani, ülkeyi Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacak demiryolu hattının açılışında, "Demiryolu koridorunun inşasındaki öncülüğü için Türkmenistan'a teşekkürü borç biliriz. Yaşasın Türkmenistan-Afganistan dostluğu." dedi.

Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan Demiryolu'nun ilk etabı açıldı!

Türkmenistan-Afganistan-Tacikistan Demiryolu Hattı'nın 88 kilometrelik ilk etabı İmamnazar Sınır Kapısı'nda Berdimuhamedov'un ev sahipliğinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Afganistan demiryoluyla Avrupa'ya bağlanıyor

Afganistan'ı, Türkmenistan, Azerbaycan, Türkiye ve Gürcistan üzerinden Avrupa'ya bağlayacak demiryolu 28 Kasım'da açılıyor.

Burdur-Antalya demiryolu projesine 22 başvuru!

Burdur'daki demiryolu ağının, Antalya Körfezi'ne ulaştırılması için ilk adım atıldı. TCDD Burdur -Antalya Demiryolu Projesi Etüt, proje, mühendislik ihalesine 22 firma ön seçim müracaatı yaptı.

3. köprüde önce karayolu sonra demiryolu açılacak!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona hızla yaklaşılıyor. Gelecek yıl tamamlanması öngörülen 3. köprüde, otoyol ve raylı sistem eş zamanlı tamamlanacak. Önce karayolu ardından demiryolu açılacak.

3. köprüye demiryolu bağlantısı yapılacak!

TCDD Genel Müdür Yardımcısı Murtazaoğlu: "3. köprüye de bir demiryolu bağlantısı planlanıyor. Bu yılın sonuna kadar bir kesiminin yapım ihalesi projelendirmesi devam ediyor. Yıl sonundan önce ilanına çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

Seydişehir-Manavgat Demiryolu ihalesine 7 firmadan teklif!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran’da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesine 7 firma teklif verdi.

TİKA'dan Afganistan Mevlana projesinde ilk adım!

TİKA, Afganistan'ın kuzeyindeki Belh ilçesinde bulunan Mevlana Celaleddin'in doğduğu ev, babasının ders verdiği Sultan-ül Ulema Hoca Bahauddin Veled Medresesi'nin restorasyonu için ilk adımı attı.

Osmaniye Demiryolu çift tüp geçit tüneli 2017'de tamam!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesini bağlayacak 10 bin 200 metre uzunluğunda olması öngörülen "Demiryolu çift tüp geçit projesi"nde bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tünelinde inşaat devam ediyor!

Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olması öngörülen projede bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

Çin-Türkiye demiryolu projesinin ön anlaşması Kasım'da!

AK Parti İzmir milletvekili adayı Yıldırım,' Türkiye bir lojistik üs olacaksa, liman ve demiryolu projelerini ve doğu-batı kuzey-güney koridorlarını mutlaka tamamlamalı' dedi.

Demiryolu ağları 2023 vizyonunda büyük imkanlar sağlayacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Vali Orhan Düzgün'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kayseri'ye kentteki havayolu ve demiryolu projelerinin değerlendirmesi amacıyla geldiğini söyledi.

afganistan demiryolu Haberi

afganistan demiryolu

Afganistan'ın kuzeyindeki Faryab vilayetinin Andhoy ilçesinden başlayan demiryolu hattının ülkenin ekonomik kalkınmasına önemli katkıda bulunması bekleniyor.


Faryab Valisi Said Enver Sadat, AA muhabirine, bu projeyle Afganistan'ın uluslararası ve bölgesel ekonomiye katılımını hedeflediklerini belirterek, ''Böylece hem iç piyasamız yükselecek hem ekonomimiz kalkınacak.'' dedi.


Sadat, demiryolu hattının ülkeler arasında dostluk, karşılıklı güven ve kardeşliğin sembolü olacağını ve yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayacağını vurguladı.


İş adamı Haji Mustafa Kul da, ''Demiryolunun açılması ithalatımızı ve ihracatımızı kolaylaştıracak. Pakistan üzerinden çok zor koşullar altında yüksek maliyetle mallarımızı Avrupa ülkelerine gönderiyorduk. Artık hem ucuza hem kısa sürede mallarımızı bu ülkelere gönderebileceğiz.'' diye konuştu.


Denize erişimi bulunmayan Afganistan mevcut durumda sadece Özbekistan üzerinden geçen tek bir demiryolu ağına...