02 / 05 / 2024

Seydişehir-Manavgat Demiryolu ihalesine 7 firmadan teklif!

Seydişehir-Manavgat Demiryolu ihalesine 7 firmadan teklif!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran’da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesine 7 firma teklif verdi.



20 şubat tarihinde 19 firmanın ön seçim müracaatında bulunduğu Devlet Demir Yolları’nın Seydişehir-Manavgat arasında yapacağı Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesinde 7 firmanın 12 haziranda verdiği teklifleri geçtiğimiz hafta açıldı. En yüksek teklifi 11 milyon 599 bin lira ila Mescioğlu firması verdi.

 

Teklifler

Yaklaşık maliyeti 9 milyon 132 bin lira olan ihaleye katılan firmalar ve teklifleri şöyle 

Teknik Puanı Teklifi Mescioğlu 11 milyon 599 bin,  Emay 11 milyon 496 bin, Protek -Mega 9 milyon 371 bin, Proyapı  7 milyon 994 bin, UBM 7 milyon 279 bin, Prota 6 milyon 997 bin, ve Temat-Su-Yapı-KMG 6 milyon 944 bin lira.

 

Toplam uzunluğu 98 kilometre olan Projenin kapsamı 

Demiryolu kesin projesi etüt, proje, mühendislik ve danışmanlık hizmetlerine ilişkin aşağıda belirtilen ve detayları başlıklar altında verilen hizmetleri kapsar. İlgili kurum ve kuruluşlar nezdinde (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, TCK Genel Müdürlüğü, vd.) ulaştırma master planlarından, stratejik planlamalara ve imar planlarına değin gerekli her türlü araştırma ve çalışmanın yapılması.

 

Raporlar hazırlanacak 

Yürütülen ve tasarlanan her ölçekteki (uluslararası, ulusal, kentsel vd.) projeler ve yatırım programları çerçevesinde her türlü veri toplama ve etüt çalışmalarının yapılması. Elde edilen veriler ışığında proje başlangıç ve varış noktaları ile koridor tespitine yönelik rapor hazırlanması. Harita ve topoğrafik çalışmaların yapılması, Jeolojik-Jeoteknik, hidrolik-hidrolojik çalışmaların yapılması. İdarenin talebi doğrultusunda teknik ve ekonomik yönden uygun güzergahın seçilmesi. Belirlenen güzergâhın ÇED raporunun hazırlanması.

 

İhale dosyaları da hazırlanacak 

Belirlenen güzergâha uygun olarak mevcut sanat yapılarının rehabilitasyonunu ve ihtiyaç duyulan yeni yapılması planlanan sanat yapılarının projelendirilmesi ile ilgili etüt-proje-mühendislik hizmetlerinin yapılması. Hattın kamulaştırma planlarının hazırlanması. Projenin, İdarenin talimatları doğrultusunda kısımlara bölünerek metraj, keşif ve yapım ihale dosyalarının hazırlanması.

 

Mevcut hatlar ve değerlendirilmesi 

Belirlenen güzergâha uygun olarak mevcut sanat yapılarının rehabilitasyonunu ve ihtiyaç duyulan yeni yapılması planlanan sanat yapılarına ait uygulama projelerinde ihtiyaç duyulan elektromekanik, statik ve mimari tüm projelerinin hazırlanması Fizibilite raporlarının hazırlanması. İş için gerekli tüm genel mühendislik hizmetlerinin yapılması. Mevcut hat değerlendirmesi yapılması 


Antalya İleri


Geri Dön