06 / 05 / 2024

Seydişehir-Manavgat Demiryolu'nun sözleşmesi imzalandı!

Seydişehir-Manavgat Demiryolu'nun sözleşmesi imzalandı!

Ön seçim müracaatları 20 Şubat, 12 Haziran'da ihale teklifleri toplanan Seydişehir-Manavgat Demiryolu Projesi Etüt, proje ve mühendislik ihalesini Temat-Su-Yapı-KMG Proje ortak girişimi kazandı. Firma ile sözleşme imzalandı.



TC. Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün "Seydişehir-Manavgat Demiryolu Etüt. Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmeti" ihalesi sonuçlandı. Yaklaşık maliyeti 9 milyon 132 bin lira olan ihaleyi kazanan Temat- Su-Yapı-KMG Proje ortak girişimi 6 milyon 944 bin 705 lira üzerinden sözleşme imzaladı, Makam ve noter onayının alınmasından sonra sözleşme yürürlüğe girecek. 


Demiryolu kesin projesi etüt, proje, mühendislik ve danışmanlık hizmetlerine ilişkin aşağıda belirtilen ve detayları başlıklar altında verilen hizmetleri kapsar, ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, TCK Genel Müdürlüğü, vd.) ulaştırma master planlarından, stratejik planlamalara ve İmar planlarına değin gerekli her türlü araştırma ve çalışmanın yapılması. 

 

Yürütülen ve tasarlanan her Ölçekteki (uluslar arası, ulusal, kentsel vd.) projeler ve yatırım programları çerçevesinde her türlü veri toplama ve etüt çalışmalarının yapılması. Elde edilen veriler ışığında proje başlangıç ve varış noktaları ile koridor tespitine yönelik rapor hazırlanması. Harita ve topoğrafik çalışmaların yapılması. Jeolojik-Jeoteknik, hidrolojik çalışmaların yapılması. İdarenin talebi doğrultusunda teknik ve ekonomik yönden uygun güzergahın seçilmesi. Belirlenen güzergâhın ÇED raporunun hazırlanması.


Belirlenen güzergâha uygun olarak mevcut sanat yapılarının rehabilitasyonunu ve ihtiyaç duyulan yeni yapılması planlanan sanat yapılarının projelendirilmesi ile ilgili etüt-proje-mühendislik hizmetlerinin yapılması. Hattın kamulaştırma planlarının hazırlanması. Projenin, İdarenin talimatları doğrultusunda kısımlara bölünerek metraj, keşif ve yapım ihale dosyalarının hazırlanması. 


Belirlenen güzergâha uygun olarak mevcut sanat yapılarının rehabilitasyonunu ve ihtiyaç duyulan yeni yapılması planlanan sanat yapılarına ait uygulama projelerinde ihtiyaç duyulan elektromekanik, statik ve mimari tüm projelerinin hazırlanması Fizibilite raporlarının hazırlanması iş için gerekli tüm genel mühendislik hizmetlerinin yapılması. Mevcut hat değerlendirmesi yapılması. 


Antalya Hilal 


Geri Dön