17 / 05 / 2024

Afganistan Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi tadilatı

Afganistan Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi tadilatı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayeti Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi'nin tadilatını yaptı.

Türkiye Maarif Vakfı Afganistan'da yeni ilkokul açacak!

Çalışmalarını sürdüren Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde ilkokul açacak.

Serdar Gökhan mezar yeri için daire parası ödedi!

‘Diriliş Ertuğrul’ ve 'Mehmetçik Kut'ül Amare' dizileriyle dikkat çeken oyuncu Serdar Gökhan'ın 150 bin TL'ye mezar yeri aldığı ortaya çıktı.

Maarif Vakfı Afganistan'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı, Afganistan'da bulunan ve FETÖ'ye bağlı 12 lise ve 3 dershaneyi devraldı.

TAPI projesinin Afganistan ayağında inşa başladı!

Türkmenistan doğalgazını Pakistan ve Hindistan’a taşıyacak TAPI projesinde Afganistan kısmının inşa çalışmaları başladı...

Afganistan'da arazi reformunda Türk modeli!

Afganistan'da ''Türk modeli arazi reformu'' projesi hayata geçirecek ve proje uygulamaya alınacak. 

TİKA'dan Afganistan'a okul!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden olan Faryab'ın Kurgan ilçesinde okul inşa ettirdi.

Çin'de mezar inşaatın ortasında kaldı!

Çin'in Shanxi Eyaleti ’ne bağlı Taiyuan ’da, 10 metre yüksekliğinde ve 10 metrekare büyüklüğündeki bir mezar, yıkılamadığı için yapılan inşaatın ortasında kaldı. 

Gayrimenkulde yeni hedef Fas, Cezayir, Afganistan, Gürcistan!

Gayrimenkul sektörü yabancıya konut satışında rotasını değiştirdi. Sektörün hedefinde artık Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Pakistan, Afganistan, Cezayir ve Fas gibi ülkeler var.

Afganistan'da kentsel dönüşüm için imzalar atıldı!

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Kentsel Gelişim ve İskan Bakanlığı ile tasarım şirketi Khatib Alami arasında 15 milyonluk anlaşmaya imza atıldı...

Niğde Tepeköy'deki Sit Alanı Kral Mezarı TBMM gündeminde!

Tepeköy Köyü'nde Cingören Mevkii'nde bulunan Kral Mezarı olarak bilinen ve 1.Derecede Sit Alanı olarak tescili yapılan mezar TBMM gündeminde konu oldu..

Vefa, Afganistan'da prefabrik binalar inşa edecek!

2023 yılında sektörün en çok tercih edilen lider oyuncusu olmayı hedefleyen Vefa, Afganistan’da know how ihraç ederek fabrika kuruyor. Vefa, Afganistan ile ülke genelinde prefabrike binalar inşa edebilecek bir fabrika kurmak üzere sözleşme imzaladı.

Afganistan'da TİKA desteğiyle Türk modeli arazi reformu!

Afganistan’nın ekonomik kalkınmasında önemli bir dönüm noktası olacak tapu kadastro sisteminin ’Türk modeli Arazi Reformu’ projesiyle uygulanması için Afganistan Arazi İdaresi, Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ve TİKA işbirliği ile önemli adımlar atılıyor.

Türk müteahhitlerinden Afganistan'a 6 milyar dolarlık hizmet!

Afganistan Bölgesel Ekonomik İşbirliği Konferansları 2017 gerçekleşti. Toplantıda, Türkiye ile Afganistan arasında yapılabilecek çalışma alanları ve projeler anlatıldı.

Afganistan Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi tadilatı Haberi

Afganistan Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi tadilatı

Kari Fadullah Kız Lisesi'nde düzenlenen açılış törenine Belh Milli Eğitim Müdürü Mevlevi Abdulaziz Aziz, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, koordinatör yardımcıları Burak Kadir Kıllıoğlu ve Kenan Yıldırım, okul müdürü, öğretmen ve öğrenci velilerinin yanı sıra öğrenciler katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Aziz, Afganistan'ın Türkiye ile derin dostluk ve kardeşlik bağının olduğunu, Türkiye'nin eğitim başta olmak üzere bütün alanlarda kendilerine yardımda bulunduğunu söyledi.


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Aziz, darbeye karşı olduklarını, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında yer aldıklarını belirtti.


Aziz, Türkiye'nin bekası için her zaman dua ettiklerini, yaşanan darbe girişiminin Türkiye'nin yükselişini durduramayacağını vurguladı.


TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Bulduk da Afgan ve Türk kadınlarının yürekli olduklarını, bir ulusun yükselişinde kadınların eğitimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.


Tören lise...