23 / 07 / 2024

afganistan yetimhane inşaatı

afganistan yetimhane inşaatı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 190 yataklı yetimhane binası yaptırıyor. Bakan Yardımcısı Muhmand, Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk bağının yüzyıllara dayandığını belirtti

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

Afganistan’da kaçırılan 15 inşaat işçisi kurtarıldı!

Afganistan’ın Vardak vilayetinin Azadhelo bölgesinde, Taliban tarafından kaçırılan 15 inşaat işçisi güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı. İnşaat işçilerinin kaçırılmalarının hemen ardından Afgan ordusu tarafından kurtarıldığı belirtildi.

Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan boru hattı inşaatı 2015'te başlıyor!

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov, Türkmenistan doğalgazını Hint Okyanusu'na ulaştıracak Türkmenistan - Afganistan - Pakistan - Hindistan (TAP) boru hattının inşaatına 2015 'te başlanacağını açıkladı.

Lobby İletişim Ferko İnşaat ile anlaştı!

1990 yılından bu yana inşaat ve gayrimenkul alanında faaliyet gösteren FERKO İnşaat, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Türkmenistan, Afganistan ve Libya'da da çok sayıda büyük projeye imza attı.

Afganistan'da kaçırılan Türk inşaatçılar yaşadıklarını anlattı!

Afganistan'da inşaat firmasında çalışırken kaçırılan 4 Türk tekniker uzun bir esaretten sonra serbest bırakıldı. 4 Türk'ten uzun süredir hiç haber alınamıyordu tekniker Metin Ok, 'Her gün infaz videoları izletiyorlardı' diye konuştu

Afganistan'da kaçırılan Türk inşaat mühendisleri serbest!

Afganistanda bir inşaat şirketinde çalışan ve sekiz ay önce 26 Aralıkta Taliban tarafından kaçırılan dört Türk mühendisin dün akşam serbest bırakıldığı ve bugün Kızılhaça teslim edildiği bildirildi

Pırıl İnşaat inşaat mühendisi arıyor!

Pırıl İnşaat Limited şžirketi   Afganistan şantiyesi için deneyimli saha mühendisi ve inşaat mühendisi arıyor....Pırıl İnşaat   bünyesinde çalışacak elemanda 5 yıl deneyimli, alt yapı  ile üst yapı konusunda  tecrübeli ve iyi derecede İngilizce bilme şart

Pırıl İnşaat inşaat mühendisi arıyor!

Pırıl İnşaat Limited Şirketi; Afganistan şantiyesinde çalışacak inşaat mühendisi arıyor. Pırıl İnşaat, bünyesinde çalışacak elemanlarda Elektrik, mekanik içerikli alt yapı ve üst yapı projeleri ile apron, uçak pisti ve benzer saha projelerinde deneyimli o

Emta İnşaat inşaat mühendisi arıyor!

Emta İnşaat Anonim Şirketi; Afganistan Amerikan Üslerindeki Şantiyelerinde çalışacak proje müdürü, saha mühendisi, inşaat mühendisi arıyor.  USACE projelerinde deneyimli, yurtdışında çalışmış, ve iyi derecede ingilizce bilen tercih ediliyor....

Pırıl İnşaat, inşaat mühendisi arıyor!

Pırıl İnşaat Afganistan'da görevlendirmek üzere inşaat mühendisi arıyor

Ceytun İnşaat inşaat mühendisi arıyor

Ceytun İnşaat Afganistan'da görevlendirilmek üzere inşaat mühendisi arıyor

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

afganistan yetimhane inşaatı Haberi

afganistan yetimhane inşaatı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)  Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde 190 yataklı yetimhane binası yaptırıyor.


Yetimhane binasının temel atma törenine,  Afganistan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Şehitlerle Engellilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Vasel Nur Muhmand,  Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Mustafa Erdeviren, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü  Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcısı  Kenan Yıldırım ve yetim çocuklar katıldı.


Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Yardımcısı Muhmand,  Türkiye ile  Afganistan arasındaki dostluk bağının yüzyıllara dayandığını belirtti.


Afganistan genelinde 71 yetimhanenin bulunduğunu ifade eden Muhmand, bu yetimhanelerden bazılarının Türk halkının desteğiyle ayakta durduğunu söyledi.


Muhmand,  Türkiye'nin zor dönemlerde  Afganistan'ın yanında yer aldığını ifade ederek hem Türk halkına hem  Türkiye devletine teşekkür etti.


Başkonsolos Erdeviren de  Türkiye'nin  Afganistan'a desteğinin devam edeceğini, Afgan halkının Türk halkının dostu ve kardeşi olduğunu vurguladı.


TİKA Mezar-ı...