17 / 05 / 2024

afrika birliği faiz açıklaması

afrika birliği faiz açıklaması

Afrika Birliği Dönem Başkanı ve Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle dünyaya faiz ödemelerini askıya alma çağrısı yaptı. 

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Eren açıkladı! Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka...

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, "Türk müteahhitliği artık dünyada bir marka haline geldi. Buna göre, şirketlerimiz Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalışıyor, Sahra Altı Afrika bölgesinde faaliyetlerimiz her geçen gün artıyor." diye konuştu.

Afrika Birliğinden dünyaya çağrı: Faizleri askıya alın!

Afrika Birliği Dönem Başkanı ve Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle dünyaya faiz ödemelerini askıya alma çağrısı yaptı. 

Konut almak isteyenler el birliği sistemine yöneldi!

Yüksek faiz lüks konut alıcısını da elbirliği sistemine yönlendirdi. Sistemde 1 milyonluk ev gruplarına ilgi arttı. El birliği yapan 120 ay vadede aylık 8 bin 333 lira ödüyor. 

Eminevim El birliği sistemi ile faizsiz ev sahibi yapıyor!

Türkiye'nin her yerinde konut sahibi olma imkanı sunan Eminevim, El Birliği sistemi ile ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor. Birçok avantaj sunan sisteme göre hiçbir şekilde faiz ödemesi bulunmuyor.

İzmir, Tasarım Başkenti Cape Town ile işbirliği protokolü imzaladı!

Endüstriyel Tasarım Toplulukları Uluslararası Konseyi tarafından “2014 Dünya Tasarım Başkenti” olarak seçilen Güney Afrika’nın başkenti olan 3.5 milyon nüfusa sahip Cape Town, İzmir ile işbirliği protokolü imzaladı.

EPDK ile ERERA arasında iş birliği imzalandı!

EPDK ile ERERA arasında iş birliği imzalandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ile Batı Afrika Ekonomik Topluluğu Elektrik Düzenleme Kurumu (ERERA) arasında iş birliği mutabakat zaptı imzalandı.

ASELSAN Paramount Advanced Technologies ile işbirliği anlaşması imzaladı!

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, fuarda, ASELSAN ile Güney Afrika Cumhuriyeti' nin en büyük savunma şirketlerinden " Paramount Advanced Technologies " ile işbirliği anlaşması imzalandı.

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Statüsü yürürlüğe konuldu!

2 Nisan 2014 tarihinde ve 28960 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2014 / 5933 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Statüsü yürürlüğe konuldu...

Richard Moore: İngiliz şirketler Türkiye'deki yatırım ve işbirliği fırsatlarını gözlüyor!

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore: "Dubai, off-shore bir finans merkezi ama Türkiye farklı. Çünkü Türkiye'nin iç piyasası çok güçlü. İngiliz şirketler Türkiye'deki yatırım ve işbirliği fırsatlarını gözlüyor." ifadelerini kullandı.

Mersin'de Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'ne 3 dönümlük arazi devredildi!

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin ( MESOB ) esnaf odalarının tek çatı altında hizmet vermesi için arsa talebine Tarsus Belediye Meclisince olumlu cevap verildi...

Marmara Belediyeler Birliği, Facebook ve Twitter'ı tartışıyor!

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Propaganda Sürecinde Etkili Sosyal Medya” paneli başladı. Panele, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Odun Herif lakaplı Twitter kullanıcısı ve sosyal medyadan önemli isimler katılıyor...

OGİAD ile Mobilyacılar Odası işbirliği yapacak!

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) üyeleri ile Mobilyacılar Odası üyeleri bir araya geldi. OGİAD Başkanı Halil Çiftçi, sektörün gelişmesi için odayla işbirliği yapmak istediklerini söyledi...

Adana Müteahhitler Birliği Abdullah Çalışkan'ı ağırladı!

Adana Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ve yönetim kurulu üyeleri MHP Seyhan Belediye Başkan adayı Abdullah Çalışkan ve Belediye Meclis üyesi adayı Yalçın Akyol'u ağırladı.

afrika birliği faiz açıklaması Haberi

afrika birliği faiz açıklaması

Ramaphosa, bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle online olarak yapılan Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kuruluna gönderdiği görüntülü mesajında, salgının yarattığı krizin 1945 yılında görülen krizle benzerlik gösterdiğini bu nedenle küresel iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Afrika'nın virüse karşı "hızlı ve etkili" bir mücadele ortaya koyduğunu dile getiren Ramaphosa, kıtanın ekonomide görülen olumsuz etkileri atlatabilmek için dünyanın geri kalanından destek istediğini belirtti. 

Ramaphosa, Sudan ve Zimbabve gibi ülkelere uygulanan yaptırımların da kaldırılmasını isteyerek, "Afrika ülkelerinin dış borçlarının ve kamu borçlarının, faiz ödemelerinin askıya alınması çağrısı yapıyoruz" diye konuştu.

Cyril Ramaphosa ayrıca, kıtanın salgınla mücadele için yaptığı harcamalar nedeniyle kalkınma hedeflerinden uzaklaştığına dikkati çekti. 

Konuşmasının büyük bölümünü 2020 yılında dünya gündeminde geniş yer bulan ırkçılık meselesine ayıran Ramaphosa, her...