17 / 05 / 2024

Afrika kıtasında inşaat sektörü ne durumda

Afrika kıtasında inşaat sektörü ne durumda

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Afrika Enstitüsü Başkan Yardımcısı Murat Bilhan, Afrika’nın inşa sürecinde olduğunu; kıtada, inşaat, alt ve üst yapı gibi alanlarda hızla gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat malzemeleri sanayi 2022 yılında 33,74 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, inşaat malzemeleri sanayinin 2022 yılında 33,74 milyar dolar değerinde 57,65 milyon ton ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, 87 tabliyeden 29'unun montajının bitirildiğini açıkladı.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 

Ankara Kızılcahamam'da 3 ay önce yaşanan yangın nedeniyle hasar alan ve sonrasında yıkılan Kasaplar Çarşısı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'na inşaat yapılamayacak!

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nın 460 dönümlük kısmında inşaat yapılamayacak. Peki bu karar nasıl alındı? Özel Orman Mesul Müdürü Hüseyin Cihangir Dönmez, anlattı...

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

İnşaat maliyet endeksi yüzde 25.02 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, 2020 yılı Aralık ayında inşaat maliyet endeksi, yıllık yüzde 25,02, aylık yüzde 2,68 oranında arttı.

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Afrika kıtasında inşaat sektörü ne durumda Haberi

Afrika kıtasında inşaat sektörü ne durumda

En büyük ihracat pazarları Rusya ve Irak’taki kayıplarını telafi etmek için Türk işadamlarının gözünü diktiği Afrika’da Çin varlığını artırmaya devam ediyor.


Dünya ekonomisinin etkin küresel güçlerinden biri olan Çin, ucuz hammaddenin kolayca bulunduğu, üretimden çok tüketime dayalı sistemin hüküm sürdüğü Afrika kıtasındaki varlığını her geçen gün biraz daha arttırıyor. 


Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika’nın başkenti Johannesburg’da gerçekleştirilen Çin-Afrika İşbirliği Forumu, gözleri yeniden Çin’in Afrika politikalarına çevirdi. Sahip olduğu ucuz iş gücü sayesinde dünyadaki üretim ve tüketim dengesini değiştiren Çin, son yıllarda yatırımda benimsediği “dışa açılım politikasını” Afrika kıtasında etkin bir şekilde hayata geçiriyor. Çin, ucuz işgücü, hammadde bolluğu, hali hazırda ortaya çıkarılmamış ve işletilememiş kaynakların çokluğu ve büyük bir pazara sahip olması dolayısıyla Afrika’ya hem yatırım yapıyor hem de destek veriyor. 


Bazı uzmanlara...