04 / 05 / 2024

Afrika projeleri

Afrika projeleri

Türkiye-Afrika İş Adamları Derneği (TABA), Afrika kıtasının 54 ülkesinde Türk şehri kurmayı hedefliyor. Okul, hastane, konut, otel ve AVM’nin olacağı pilot şehir için ilk imza 1 yıl içinde atılacak. Projede 2 yıl içinde de inşaat başlayacak.

Türk müteahhitler, Ortadoğu ve Afrika'daki yeni projeleri üstlenecek!

Açıklanan proje tutarı 5,2 trilyon dolara ulaşan Ortadoğu ve Afrika pazarları, Türk müteahhitler için büyük potansiyel taşıyor. En büyük pazarların Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Nijerya olması beklenirken, en büyük müşterinin Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu olması bekleniyor.

THY Afrika'ya bağlayınca Türk müteahhitlerinin projeleri 84 kat arttı!

Türk müteahhitlerinin Afrika'da üstlendiği projelerin toplamı 64 milyar doları aşarken, bu artışın en başta gelen nedenlerinden biri de THY´nin Afrika'da 35 ülkede 53 kente uçması oldu....

Türkiye'nin Afrika'daki müteahhitlik projeleri 64 milyar doları aştı!

DEİK Türkiye-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Volkan Kazova, Türkiye'nin Afrika'daki müteahhitlik projelerinin toplamı 64 milyar doları aştığını söyledi.

Afrika'dan umutlu dönen Türk müteahhitlerin gözü ABD'de!

Türk inşaat firmalarının Afrika kıtasındaki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, "ABD ile iş birliği yapılırsa, Türk şirketlerinin projeleri için sınırsız kredi açılacak" dedi..

Afrika kıtasında Türkleri 400 milyar dolarlık inşaat projeleri bekliyor!

Dünyanın en büyük danışmanlık şirketleri ve finansal kurumlarının tavsiyelerine göre hızla gelişen Afrika ülkeleri, Türk şirketlere büyük fırsatlar sunuyor. Kıtada Türkleri 400 milyar dolarlık inşaat projeleri bekliyor.

Evko Meot grubu kentsel dönüşüm projeleri üretecek!

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda geliştirdiği inşaat projeleri ile dikkat çeken Evko Meot Grubu, kentsel dönüşüm projeleri ile inşaat faaliyetlerine hız kazandıracak...

İstanbul projeleri göz kamaştırıyor!

İstanbul'a yapılacak olan 3. köprü, Kanal İstanbul, Marmaray ve Körfez Köprüsü projeleri göz kamaştırıyor

İstanbul Avrupa Yakası yeni konut projeleri 2013!

Avrupa Yakası'nda Mayıs ayında satışa çıkan konut projelerini araştırdık. Fiyatlar 80 bin TL'den başlıyor. İşte tüm detayları ile Avrupa Yakası yeni konut projeleri...

Anadolu Yakası yeni konut projeleri 2013!

Anadolu Yakası yeni konut projeleri ile ilgili tüm detayları bu haberde sizler için bir araya getirdik. İşte yeni satışa çıkan konut projelerinde fiyatlarlar, ödeme seçenekleri, sosyal imkanı ve daha fazlası...

Çeşme için bir fikrim var yarışmasına fikir projeleri yağdı!

Çeşme Turistik Otelciler Birliği'nin geçen yıl açtığı "Çeşme için bir fikrim var" yarışmasına fikir projeleri yağdı

Türk müteahhitler Afrika'da 400 milyar dolarlık iş yapacak!

2020 yılı sonuna kadar Afrika kıtasında 400 milyar dolarlık iş üstlenmeye hazırlanan Türk müteahhitlik sektörü, tecrübe birikimini Afrika ülkelerinin yatırımcı kuruluşlarıyla paylaşıyor.

Afrika ülkelerine 400 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapılacak!

Türk müteahhitler 2020'le kadar Afrika ülkelerine 400 milyar dolarlık altyapı yatırımı gerçekleştirmeyi planlıyor...

Türk müteahhitler Afrika'ya 400 milyar dolarlık yatırım yapacak!

Türk müteahhitler 2020 yılına kadar Afrika'ya 400 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapmayı hedefliyor...

Afrika projeleri Haberi

Afrika projeleri

Türkiye, yurt dışı yatırımlarına ağırlık verdi. Türkiye-Afrika İş Adamları Derneği (TABA), Afrika kıtasının 54 ülkesinde Türk şehri kurmayı planlıyor. 


İşadamlarının Afrika'daki altyapı sorunu nedeniyle yatırım planlarını askıya aldığını belirten TABA Başkanı Fatih Akbulut, "Türkiye'de insanların bir konforu ve standardı var. İnsanlara okul, hastane gibi hizmetleri alıştığı standartta sunmadığınızda sıkıntı yaşıyorsunuz. Afrika'da altyapı oturmadığı için kıtada iş kurmanız, oraya ekip götürmeniz, ekibi uzun süreli tutmanız zor olabiliyor. FETÖ bu konuda aktif rol oynuyor. Biz de hem örgütün işdünyasındaki gücünü kırmak hem de yatırımcıların yolunu açmak için Afrika'da Türk şehirleri kurmaya karar verdik" diye konuştu.


Projeyi 54 Afrika ülkesinde gerçekleştirmek istediklerini belirten Akbulut, "Bugüne kadar Zambiya, Komor Adaları, Kenya, Uganda, Etiyopya, Gana devlet başkanı ve yetkilileriyle ön görüşmelerini yaptık. Projelendirme aşamasını tamamladıktan sonra...